18. 01. 2021.
Ivana Španović vicešampion svijeta!

Ivana Španović vicešampion svijeta!

Ivana Španović vicešampion svijeta!

Dok je većina stanovnika Srbije spavala, na drugom kraju sveta Ivana Španović je ispisivala stranice istorije srpskog sporta.

U Portlandu se u noći između petka i subote ispisivala istorija!

Reprezentativka Srbije u atletici Ivana Španović osvojila je srebrnu medalju u skoku u dalj na dvoranskom prvenstvu sveta u Portlandu, a do tog odličja je stigla skokom od 7,07 metara, što je rekord Srbije.

Španović je odlično počela takmčenje i sa skokom od sedam metara iz prve serije bila je najbolja posle prva tri skoka, kada je otpalo osam takmičarki.

U četvrtoj i petoj seriji skakalo je osam najboljih i u petom pokušaju Ivana je skočila 7,07 metara, što je deveti rezultat svih vremena u dvorani.

Druga je u tom trenutku bila svetska šampionka Amerikanka Britni Riz sa preskočenih sedam metara. Poslednju, šestu seriju skakale su samo četiri najuspešnije i tada je zablistala Riz, koja je preskočila 7,22 metra, što Španović u poslednjem pokušaju nije mogla da nadmaši.

Bronzanu medalju osvojila je Britanka Loren Ugen, koja je takmičenje završila sa preskočenih 6,93 metara.

Za Ivanu Španović ovo je šesta medalja sa svetskih i evropskih šamionata.

Prošle godine je bila prvakinja Evrope u dvorani, 2014. je na šampionatu Evrope na otvorenom bila druga, a bronzane medalje je osvajala na svetskom prvenstvu na otvorenom 2013, svetskom prvenstvu u dvorani 2014. i na svetskom prvenstvu na otvorenom prošle godine.

(Mondo.rs)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender