16. 01. 2021.
Mostarci izrešetali policijske kamere!

Mostarci izrešetali policijske kamere!

Mostarci izrešetali policijske kamere!

Pripadnici Operativnog centra Policijske uprave Mostar u četvrtak, 17. marta, oko 23:59 sati uočili su prekid rada kamere koja je instalirana uz magistralnu cestu M-17, na lokalitetu “Ina-Sutina”, na sjevernom izlazu iz Mostara.

Nakon dvije minute prestala je s radom i kamera koja se nalazi tri do četiri kilometra u smjeru juga na magistralnoj cesti M-17, saopšteno je iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, a prenosi Dnevni list.

“Uviđajem policijskih službenika PU Mostar utvrđeno je kako su kamere totalno uništene te je na temelju pronađenih čahura na mjestu događaja utvrđeno kako je na kamere pucano iz vatrenog oružja. PU Mostar provodi kriminalističku istragu i poduzima druge operativne radnje kako bi pronašli počinioce”, navodi se u saopštenju.

Iz policije navode kako su kamere instalirane uz magistralnu cestu M-17, davale odlične rezultate, prvenstveno u prevenciji brze vožnje, te samim tim i u smanjenu saobraćajnih nezgoda, te su takođe služile za rješavanje kaznenih djela.

“MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona oštro osuđuje ovaj varvarski postupak neodgovornih osoba, te moli građane ako imaju neke informacije da prijave u Policijsku upravu Mostar”, stoji u saopštenju policije.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender