22. 01. 2021.
Rusija: Pao putnički avion, nema preživjelih

Rusija: Pao putnički avion, nema preživjelih

Rusija: Pao putnički avion, nema preživjelih

 Putnički avion kompanije “Flaj Dubai” sa 62 putnika i članova posade srušio se u ruskom Rostovu na Donu, a svi koji su bili u letjelici su stradali.

“Boing 738″ na letu FZ981 iz Dubaija pao je oko 3.50h po lokalnom vremenu u blizini piste prilikom drugog pokušaja sletanja u uslovima slabe vidljivosti, prenosi RT.

“Prema prvim podacima, avion je pao prilikom drugog pokušaja sletanja nekih 50 do 100 metara lijevo od piste”, rekli su izvori iz kontrole letenja.

Kako prenosi RT, zvaničnici hitnih službi su rekli da su poginuli svi koji su bili na letu – 55 putnika i sedmoro članova posade.

Očevici kažu da je avion promašio pistu i da je eksplodirao kada je udario u zemlju. Požar je brzo ugašen, a saopšteno je da će aerodrom biti zatvoren do jutra, kako bi se izvršio uviđaj. Na licu mkesta je oko 100 pripadnika vatrogasnih i hitnih medicinskih službi, policije i forenzičara.

“Flaj Dubai” je lou-kost kompanija sa sjedištem u Dubaiju koja leti na više od 90 destinacija. Kompanija je saopštila da je istraga o nesreći u toku.

Na Jutjubu se pojavio i navodni snimak pada, ali autentičnost nije potvrđena. U pitanju je snimak sa jedne sigurnosne kamere na kome se vide pad i eksplozija letjelice.

Pronađena jedna crna kutija

Istražioci su pronašli jednu od dvije crne kutije aviona kompanije “Fly Dubai” koji se danas srušio na jugu Rusije, saopštio je predstavnik Istražne komisije Vladimir Markin.

Istražioci preuzimaju ostatke žrtava koji će biti dati na forenzičku analizu, a traga se za drugom crnom kutijom.

“Istražioci analiziraju podatke o letu i postupke vanrednih službi aerodroma”, rekao je Markin, dodajući da uskoro u Rostovu na Donu stižu predstavnici kompanije “Flay Dubai”.

Avion “boing 737-800″ iz Dubaija srušio se u 3.50 časova, pokušavajući da sleti po lošim vremenskim uslovima na aerodromu u Rostovu na Donu. Poginulo je svih 55 putnika i sedam članova posade.

Markin je rekao da se sada istražuju tri verzije mogućeg uzroka pada aviona: tehnički kvar, loši vremenski uslovi ili ljudska greška.

Predstavnik Komisije Oksana Kovrižnaja rekla je ranije da su dvije mogućnosti u opticaju – greška pilota ili tehnički kvar, prenio je Interfaks.

(agencije)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender