20. 01. 2021.
Banjaluka: Obilježen Svjetski dan oralnog zdravlja

Banjaluka: Obilježen Svjetski dan oralnog zdravlja

Banjaluka: Obilježen Svjetski dan oralnog zdravlja

Studenti stomatologije Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci danas su na banjalučkom Trgu Krajine obilježili Svjetski dan oralnog zdravlja i tim povodom dijelili promotivne letke i razgovarali sa građanima.

Student prodekan Medicinskog fakulteta za odsjek stomatologije Јovana Marijanac rekla je da je cilj današnje akcije promocija oralnog zdravlja, edukacija stanovništva o pravilnoj i redovnoj higijeni usta i zuba, kao i edukacija o prevenciji i važnosti prepoznavanja bolesti usne šupljine. – Cilj nam je da podignemo svijest ljudi da je oralna higijena osnova zdravog organizma jer dobrim preventivnim mjerama mnoge bolesti možemo da spriječimo – rekla je Marijanac. Ona je dodala da je prema aktuelnim pokazateljima oralna higijena stanovništva u Republici Srpskoj na niskom nivou.

Svjetski dan oralnog zdravlja obilježavaju zemlje širom svijeta, ove godine pod motom “Sve počinje ovdje. Zdrava usta – zdravo tijelo”, dok je moto obilježavanja u Banjaluci “Mislite na vrijeme, prevencija je najbolje rješenje”. Obilježavanje Svjetskog dana oralnog zdravlja u Banjaluci održano je pod pokroviteljstvom Komore doktora stomatologije Republike Srpske i uz podršku Komiteta za međunarodnu razmjenu studenata medicine Srpske i Saveza studenata Medicinskog fakulteta.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender