22. 01. 2021.
Fotofiniš završnica – Mega Leks deklasirao Budućnost

Fotofiniš završnica – Mega Leks deklasirao Budućnost

Fotofiniš završnica – Mega Leks deklasirao Budućnost

Košarkaši Mega Leksa u dramatičnoj završnici pred domaćom publikom deklasirali su crnogorsku Budućnost rezultatom 76:75( 22:24 22:16  18:15  14:20) te sa ukupnim skorom 2-0 u plej-of seriji postali prvi finalisti Jadranske lige. Obje ekipe imale su individualnu  prednost od +10 poena tokom utakmice, međutim za nijansu borbenija i ovaj put pokazala se ekipa Dejana Milojevića, koja je po drugi put srušila agresivnu odbranu Budućnosti.

Trojkom Džulijusa Dženkinsa Budućnost je imala rezultatsku prednost od 75:71, nakon čega je uslijedio tajm-aut Milojevića. Nikola Ivanović svodi  prednost Podgoričana  na minimum 75:74, a  nekoliko trenutaka pred sam kraj četvrte četvrtine Pavićević traži tajm-aut. Mega Leks je u napadu, ali devet sekundi prije kraja Aleks Marić pravi peti faul, i Nikolić odlazi na liniju za slobodna bacanja i iskorištava oba te osigurava Megi prednost od +1 poena. Tragičar ove utakmice za ekipu Budućnosti bio je Omar Kuk  pokušavši da trojkom preokrene, ali je istu i  promašio, čime su se Podgoričani oprostili od daljeg takmičenja. Poraz je revoltirao navijače posebno ako se uzme u obzir činjenica da je Budućnost ‘otjerala’ iz svojih redova Ivanovića I Nikolića koji su im u oba meča i bili ‘dželati’.

Trener Mega Leksa Dejan Milojević je izjavio kako se čuda dešavaju kada imate veliko srce i da uprkos izostanku Jaramaza, Aranitovića i Kabe, oni nemaju namjeru da se zadovolje samo samim ulaskom u finale. Fantastična koncepcija igre na krilima Ivanovića, Nikolića i Zagorca te sam prijateljski odnos na relaciji trener-igrač, sigurno je jedan od faktora zašto jedan mali, najmlađi i da se usudimo reći autsajder klub gledamo na tronu ove sezone. Mega Leks u finalu čeka boljeg iz duela Crvena Zvezda-Cedevita koji je na programu 22.marta u 20 časova.

(Zorana Stojičić/mojKontakt)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender