17. 04. 2021.
Trebinje: “Nebeska trka” do vrha Leotara

Trebinje: “Nebeska trka” do vrha Leotara

Trebinje: “Nebeska trka” do vrha Leotara

Nebeska trka – konačan cilj vrh Leotara – 1200 metara nadmorske visine. Morali su savladati najspremniji sportisti iz regiona strme prepreke, hercegovački kamenjar, oštre uzbrdice. Stiglo je u Trebinje da okuša snagu i brzinu osamdesetak sportista iz šest zemalja.

trka-perovica-most-leotar-3 trka-perovica-most-leotar-4

Najuspješniji – Miloš Mikić iz Crne Gore. On je za 48 minuta savladao pet kilometara vrlo izazovnog i zahtjevnog terena.

“Po prvi put učestvujem u ovako ekstremnoj trci. Veoma je bilo zahtjevno i više nego što sam i zamišljao, iz razloga što posljednji kilometar je bio bukvalno kao trka do neba”, kaže Miloš Mikić, pobjednik “Nebeske trke”.

“Ja sam uvijek tražio ko će da trči sa mnom na Leotar i to je vrlo teško bilo, da ne kažem, ko je taj ludak ko će da trči sa mnom. Sad sam ih našao stotinu. I to je bilo super”, rekao je Radomir Milić, učesnik “Nebeske trke”.

trka-perovica-most-leotar trka-perovica-most-leotar-5

Litri znoja, izgrebani dlanovi, i ožuljana koljena. Ali vrijedilo je, kažu takmičari. Takav nalet adrenalina ništa ne može zamijeniti. Na vrh Leotara popeo se i sedamdesettrogodišnji Vojislav Prelević. Za sobom je ostavio na desetine mladih i vrlo spremnih takmičara.

“Nije mi ništa neobično jer ja to često radim, često idem po brdima. Ne onim laganim tempom, dosta brzo. Nisam trkač ali brzo hodam”, objašnjava svoj uspjeh Vojislav Prelević, najstariji učesnik “Nebeske trke”.

Među takmičarima je bilo i 15-ak žena. Nisu zaostajale za jačim polom. Najuspješnija je bila Sarajka Sanja Kavaz iz Jahorina Ultra trejl kluba. Uživali su takmičari na konačnom cilju u pogledu na panoramu Trebinja. Bistro nebo i more koje im se učinilo na dohvat ruke. Poslije ove trke, kažu, od grada do plaže je ugodna šetnjica od tridesetak kilometara.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender