18. 01. 2021.
Novi kontejneri postavljeni u gradu, savjesno odlažite smeće!

Novi kontejneri postavljeni u gradu, savjesno odlažite smeće!

Banja Luka: 57.926 KM za 43 kontejnera

Grad Banja Luka je nabavio 43 nova kontejnera, ukupne vrijednosti 57.926 KM. Nabavljeno je 20 kontejnera od 1,3 m³ i 23 kontejnera od 3,2 m³, objavljeno je na sajtu Gradske uprave.

Kontejneri su raspoređeni u ulicama: Sime Šolaje, Kralja Alfonsa, Kralja Petra II Karađorđevića, Prvog krajiškog korpusa, Grčkoj, Mladena Stojanovića, Kralja Petra I Karađorđevića, Skendera Kulenovića, Cara Dušana, Olimpijskih pobjednika, Kninskoj, Vidovdanskoj, Gundulićevoj, Jukićevoj, Srpskoj, Radoja Domanovića, te kod kružnog toka kod Gradskog mosta i na staroj autobuskoj stanici.

Kontejneri su nabavljeni uz pomoć Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske koji je dodijelio sredstava Gradu Banjoj Luci (koja je aplicirala za ta sredstva na javnom pozivu, koji je Fond raspisao u 2015.godini) u iznosu od 30.000 KM u svrhu sufinansiranja odabranog projekta „Nabavka kontejnera za odlaganje komunalnog i ambalažnog (mješovitog) otpada“.

– Fond i Grad Banja Luka su 24. decembra 2015. godine potpisali Ugovor o sufinansiranju projekta „Nabavka kontejnera za odlaganje komunalnog i ambalažnog (mješovitog) otpada“. Učešće Fonda u sufinansiranju iznosilo je 42 odsto, a učešće Grada Banja Luka je iznosilo 58 odsto od ukupne vrijednosti projekta. Poslije provedene javne nabavke, Grad je nabavio ukupno 43 kontejnera – pojasnili su u Odjeljenju za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja.

Kada se cifra za nabavku kontejnera podijeli sa 43, digitron pokazuje da je svaki kontejner koštao malo više od 1347 KM.

(mojKontakt)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender