20. 01. 2021.
Stiže druga beba: 7 zabavnih načina da to saopštite djetetu

Stiže druga beba: 7 zabavnih načina da to saopštite djetetu

Stiže druga beba: 7 zabavnih načina da to saopštite djetetu

Pitate se kako da učinite vašeg mališana uzbuđenim i veselim zbog toga što postaje stariji brat ili sestra? Pročitajte ove zabavne ideje koje će vam u tome pomoći…

Vijest kada saznate da čekate drugu bebu je nešto najlepše što možete saznati, međutim ona podrazumjeva veliko prilagođavanje za cijelu porodicu, a posebno kada je buduće starije dijete ili beba koja je tek prohodala i koja teško može da razumije šta znači biti brat ili sestra. Činjenica da u maminom stomaku raste novi čovjek je prilično ozbiljna stvar da bi ste time zamarali svoju glavicu, naročito ako ste beba.

Ukoliko vam je potrebna pomoć da svom mališanu saopštite važne vijesti, donosimo vam nekoliko zabavnih načina da to uradite (i naravno, čestitamo vam na novom članu porodice).

  1. Ispričajte djetetu priču

Dajte vašem djetetu knjigu u kojoj piše o tome kako je to biti stariji brat ili sestra. To je bila moja prva taktika sa sinom. Možete sjediti i čitati je zajedno, a zatim možete da diskutujete o tome kako je to kada se rodi nova beba. Možete je čitati i više puta, dok ne počne da shvata.

  1. Napravite žurku na kojoj ćete objaviti ovu lijepu vijest

Napravite malu žurku. Zapravo, tako malu da uključuje samo vas, vašeg partnera i vaše dijete. Dekorišite kuću kao da je u pitanju rođendanska žurka i napravite tortu. Ukoliko djetetu to saopštavate na tako svečan način, šaljete mu poruku da se radi o lijepim vijestima. Pri tome, nijedno dijete neće biti protiv nečeg što će mu obezbjediti parče torte, zar ne?

  1. Uključite u objavu i vašu sopstvenu braću i sestre

Vaše dijete možda ima omiljenu tetku ili ujaka, ali vjerovatno ne razumije da je taj omiljeni rođak u stvari mamin ili tatin brat ili sestra. Pozovite tu osobu i zajedno sa njom objavite lijepe vijesti. Nakon toga možete djetetu objasniti rodbinsku vezu koju imate s tom osobom i napomenite djetetu da će uskoro i ono imati takvu posebnu vezu sa nekim. Možda će dijete početi asocijativno da vezuje svoju buduću sestru ili brata sa lepim emocijama koje ima prema svojoj tetki ili ujaku.

  1. Imenujte dijete za svog pomoćnika u objavljivanju lijepe vijesti

Sjedite sa svojim djetetom i recite mu da imate poseban posao njega/nju: Stiže nova beba i vama je potreban poseban pomagač koji će to da objavi. (Tokom ovog vremena koje prvedete nasamo, takođe možete odgovoriti na bilo koje djetetovo pitanje.) Zatim, kada se sledeći put budete vidjeli sa svojim prijateljima ili prorodicom, neka vaše dijete objavi lijepu vijest svima. Oduševljena reakcija na objavu učiniće da se vaše dijete oseća lijepo, i da misli da je upravo sve u prostoriji učinilo srećnim.

 

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender