24. 01. 2021.
Zakazani protesti protiv NATO bombardovanja Srbije

Zakazani protesti protiv NATO bombardovanja Srbije

Zakazani protesti protiv NATO bombardovanja Srbije

Udruženje građana “Istočna alternativa” Republike Srpske zakazalo je mirni protest u Banjaluci za četvrtak, 24. marta, povodom 17 godina od početka NATO bombardovanja Srbije.

Prema riječima predsjednika ovog udruženja Vojina Pavlovića, početak protestne šetnje predviđen je za 16.00 časova, a učesnici će krenuti sa Trga Krajine, pored Hrama Hrista Spasitelja, gdje će prislužiti svijeće za pokoj duša žrtava NATO agresije, pa do zgrade Narodne Skupštine Republike Srpske, gdje će protest biti završen.

“Istočna alternativa” poziva sve srpske rodoljube, nevladine organizacije i političke partije da se pridruže mirnoj protestnoj šetnji ulicama najvećeg grada Srpske i na taj način odaju počast žrtvama, osude NATO napade i bombarovanje Srbije i time spase od zaborava zločine koje je taj savez počinio Srbiji i srpskom narodu bombardujući bolnice i druge civilne objekte i ubijajući nedužne građane i djecu.

“Želimo da tom protestnom šetnjom iskažemo i podršku prvom predsjedniku Srpske doktoru Radovanu Karadžiću kome je licemjerni Haški tribunal zakazao izricanje presude baš na dan početka NATO bombardovanja Srbije, čime je potvrdio da je antisrpski i politički sud i da njegove odluke nemaju veze sa pravdom i pravom”, ocijenio je Pavlović.

On ističe da “Istočna alternativa” osuđuje izricanje bilo kakve presude Haškog tribunala Karadžiću, izuzev oslobađajuće.

“`Istočna alternativa` traži od rukovodstva Republike Srpske i Srbije prekid saradnje sa NATO savezom, Haškim tribunalom i EU i uspostavljanje i jačanje veza sa Rusijom, jer samo čvrste veze u svim oblastima sa bratskim ruskim narodom su garancija opstanka Republike Srpske”, poručio je Pavlović.

On je istakao da Rusija nikada nije dozvolila donošenje bilo kakvih odluka u UN na štetu srpskog naroda što su članice NATO u nekoliko navrata pokušale nametnuti.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender