22. 01. 2021.
Potraga za trećim napadačem

Potraga za trećim napadačem

Potraga za trećim napadačem

Belgijske vlasti i dalje tregaju za trećim osumnjičenim za jučerašnje napade u Briselu, dok se vjeruje da su se dvojica napadača raznijela prilikom terorističkog napada na briselskom aerodromu Zaventem, prenijele su agencije.

Belgijski državni tužilac saopštio je sinoć da je treći napadač u bjegstvu, ocjenjujući i da je još rano da se napadi povežu sa napadima u Parizu u novembru prošle godine.

Za trećim napadačem policija je izdala potjernicu, prenosi Rojters.

Slika sa sigurnosne kamere pokazuje čovjeka sa naočarima i bradicom u svijetloj jakni i sa crnim šeširom kako gura kolica na kojima je velika crna torba.

Tužilac je rekao da su od juče u toku racije širom Belgije.

U više dijelova zemlje se sprovodi potraga a ispituje se nekoliko svjedoka, dodao je on.

U jučerašnjim terorističkim napadima na briselski aerodrom i metro stanicu u centru grada, poginulo je oko 35, a povrijeđeno 200 ljudi, od kojih su neki u kritičnom stanju. Osumnjičeni su na aerodrom donijeli tri bombe od kojih jedna nije eksplodirala već je kasnije uništena.

Napad na aerodromu izveden je oko osam sati ujutro kada su dvije snažne eksplozije potrešle glavni hol aerodroma. Treća eksplozija pogodila je voz u metro stanici Malbek u centru grada baš u vrijeme špica.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender