25. 01. 2021.
Danas počinje proljećni “VIVALDI FORUM” na Mokroj Gori

Danas počinje proljećni “VIVALDI FORUM” na Mokroj Gori

Danas počinje proljećni “VIVALDI FORUM” na Mokroj Gori

Sedmi proljećni “Vivaldi forum” počinje danas na Mokroj Gori, a održava se uz institucionalnu podršku Srpske asocijacije menadžera Srbije, potvrdio je Srni direktor foruma Dragan Petrović.“Cilj `Vivaldi foruma` je da se krene napred u promene sa onim što već imamo u rukama, a u rukama imamo već dosta, samo toga nismo previše svesni”, kaže Petrović.

On ističe da će ovogodišnji “Vivaldi forum” okupiti eminentne stručnjake iz oblasti ekonomije i spoljne politike, među kojima su direktori, vlasnici i preduzetnici, koji Srbiju vide kao odgovornog i stabilnog igrača u svijetu.

Uvodno predavanje održaće Asle Toje, direktor istraživanja na norveškom Nobelovom institutu iz Osla, a tema o kojoj će govoriti je “Novi svjetski /ne/poredak – Geopolitika u Evropi”.

U nastavku predavanja o temi “Preduzetničke inicijative” govoriće Daniel Boehi sa Faunder instituta iz SAD, kao i njegovi partneri Bogdan Đurić, Milivoje Čalija, te Rade LJubojević.

Za petak, 25. marta, najavljene teme o kojima će se govoriti jesu “Novi trendovi u poslovanju”, čiji je moderator glavni i odgovorni urednik NIN-a Milan Ćulibrk, o temi “Od Vardara pa do Triglava” govoriće moderator iz Unika osiguranja Nikola Đukić, o temi “Srpski Milenijalsi na radnom mestu” govoriće Marijana Agić Molnar, a o temi “Od mene do promene” govoriće Srđan Janićijević, osnivač Mokrogorske škole menadžmenta.

U subotu, 26. marta, predavanja o temi “Da li nam je potrebna elita?” održaće moderator Aleksandar Gajšek, režiser Emir Kusturica i akademik Matija Bećković.

Proljećni “Vivaldi forum” okupiće oko 100 učesnika i predavača, a biće završen u subotu, 26. marta.

“Vivaldi forumi” organizuju se četiri puta godišnje, simbolično početkom svakog godišnjeg doba, i predstavljaju mjesto susreta, povezivanja, razmjene iskustava i mišljenja stručnih ljudi iz privrednog, društvenog i kulturnog života s ciljem unapređivanja uslova poslovanja našeg društva.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender