27. 01. 2021.

Dodik: Presuda Karadžiću neće umanjiti snagu Srpske

Presuda bilo kome, pa i Radovanu Karadžiću, ne može da umanji snagu Republike Srpske, izjavio je danas predsjednik RS Milorad Dodik.

“Republika Srpska nikad nije bila svjesnija sebe i odlučnija da brani svoje stečeno pravo i u tom pogledu presuda bilo kome, pa ni Karadžiću,  neće moći da umanji snagu RS”, rekao je Dodik za B92.

Dodik je kazao da, bilo slučajno ili ne, boli što je na današnji dan, na godišnjicu NATO bombardovanja, neko odlučio da je saopšti i dodao da presudu očekuju mnogi da bi ponovo pravili harangu na Republiku Srpsku.

Povodom presude Tribunala oglasio se predsjednik Srbije Tomislav Nikolić koji je istakao da ona ne smije da utiče na sudbinu Republike Srpske i pozvao sve političke predstavnike srpskog naroda u Bosni i Hercegovini da se bore za RS i svoj narod.

“Srbija će u potpunosti izvršavati svoje obaveze i koristiti svoja prava konstituisana Dejtonskim sporazumom, posebno pravo da podržava Republiku Srpsku i pomogne joj da opstane”, rekao je Nikolić, a navodi se u saopštenju Pres službe.

Predsjedik Srbije je, takođe, rekao da “ova presuda ne može i ne smije da utiče na sudbinu Republike Srpske” i pozvao je sve političke predstavnike srpskog naroda u Bosni i Hercegovini, posebno u Republici Srpskoj, da se zajedničkim stavom bore za svoju Republiku i svoj narod”

“Njhova sudbina ovom presudom može da bude dovedena u pitanje”, rekao je Nikolić.

Haški tribunal osudio je danas Radovana Karadžića na 40 godina zatvora.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender