27. 01. 2021.
Čovjek može biti poražen, ali ne i pobijeđen

Čovjek može biti poražen, ali ne i pobijeđen

Čovjek može biti poražen, ali ne i pobijeđen

U prepunoj sali Banskog dvora sinoć je održana promocija knjige dr Snježane Gajić „ Izgubila životnu bitku, pobijediće Laforinu bolest“, posvećena njenoj preminuloj kćerki Tatjani.

Autorica knjige Snježana Gajić dala je sebi zadatak da ispriča životnu priču svoje djece, da bi knjiga mogla služiti čovjeku i čovječnosti. Ona je srcu naredila da očvrsne i donijela odluku da se ne predaje.

12499548_1117191184999348_858595510_o 12903812_1117191511665982_1677710824_o

„Evo večeras promocija Tacine  knjige.  Večeras po prvi put pored knjige promovišemo i pjesmu “Tacina himna ljubavi”.  Želim istaknuti da ovo nije promocija knjige i mene kao autora, ovo je promocija životne priče.  Kroz knjigu sam željela da prenesem poruku da je život borba i da se boriti moramo koliko god strašno bilo i evo stičem dojam da sam negdje uspjela. Prikupljeni novac od knjige ide istraživačkom timu za pronalazak lijeka za ovu rijetku bolest u SikKids kliniku u Torontu”, isiče dr Gajić.

Direktor izdavačke kuće ”Besjeda”, Danilo Novaković istakao je da mu je čast što je upravo ova izdavačka kuća bila dio jednog ovako velikog projekta.

“Posebno se zahvaljujemo majci , jer nas je uvukla u ovaj projekat, uvukla nas u ovu bolest, a naša najveća satisfakcija biće kada se pronađe lijek za ovu bolest”, rekao je Novaković.

Na promociji knjige predstavljen je i video koji prati ovu humanitarnu akciju, pod sloganom “Mi smo rođeni da živimo, a ne da preživljavamo”.

12325968_1117191441665989_1374683172_o 12899410_1117191361665997_310799502_o (1)

Recezent knjige profesor Tihomir Levajac održao je jedan jako emotivan govor, te istakao da je teška srca, ali rado prihvatio da bude recezent ove knjige. Dodao je da je žalosno što farmaceutske kuće gledaju samo na statistike i ekonomsku korist, a ne žele da ulažu u potragu za ovim lijekom.

“Ova knjiga je višeslojna, ima više nivoa, ona je slika svijeta u kome živimo. Ova knjiga je pokazala da je čovjek najviše čovjek kad pati”, rekao je Levajac.

Tatjanina najbolja drugarica Tamara Savić dala je svoj doprinos ovoj promociji tako što je pročitala pjesmu “Vrati mi krila”, potom je uslijedio nastup banjalučkog hora “Banjalučanke” koji je izveo numeru “Daj nam mir”.

Olivera Stanković, pjesnikinja i dugogodišnja prijateljica porodice Gajić napisala je pjesmu “Sila” koju je posvetila Snježani Gajić, snažnoj ženi i njenoj porodici, te je ovom prilikom pročitala.

U ime Nebojše Jovića, doktora koji je postavio dijagnozu sestrama Gajić, a koji je ujedno i jedan od recezenata knjige obratila se dr Zdenka Škorić Kovačić. Doktor Jović istakao je da je uradio mnogo recenzija, ali po prvi put u rukama je imao knjigu ovog sadržaja, knjigu koja bolest pokazuje i sa drugog aspekta  kroz bol, patnju i smrt.

Predsjednik udruženja “Budi DRUGačiji” Draško Stanivuković istakao je da je udruženje nastalo 2014. godine sa ciljem da pomogne porodici Gajić u prokupljanju novca za liječenje sestara Gajić. Nakon smrti Tatjane Gajić odlučili su da nastave da djeluju i da se zajedno sa porodicom bore za život Milane Gajić. Nakon izlaska knjige počeli su da vrše promociju po mnogim gradovima Srpske. Prvu promociju održali su na Beogradskom sajmu knjiga, a na ovo večera gledaju kao na pečat dosadašnjeg rada.

Sinoć je pored promocije knjige izvedena i “Tacina himna ljubavi”. Ovu himnu posebnom učinila je Maša Ćoćkalo koja je na jako emotivan način izvela ovu numeru.

Promocija knjige završena je čitanjem pjesme “Hvala ti mila” koju je pročitala autorica i majka “anđela” Tatjane.

(Maja Cvijanović i Tijana Krčić/mojKontakt)

 

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender