17. 01. 2021.
Propao i drugi konkurs za rektora banjalučkog univerziteta

Propao i drugi konkurs za rektora banjalučkog univerziteta

Propao i drugi konkurs za rektora banjalučkog univerziteta

Propao je i drugi konkurs za izbor rektora banjalučkog Univerziteta. Za tu funkciju borili su se profesori Rajko Gnjato, Novak Kondić, Nikola Poplašen, Vitomir Popović i Milan Mataruga.

U drugi krug ušli su Kondić i Mataruga, ali nijedan nije imao većinu od, ukupno 29, glasova članova Senata. Mataruga je osvojio 14 glasova i iskoristio pravo da, kao član Senata, ne glasa, Kondić je dobio 13 glasova, a jedan listić bio je nevažeći.Senat Univerziteta u Banjaluci danas će na sjednici razmatrati izbor novog rektora banjalučkog univerziteta.

Senat Univerziteta u Banjaluci raspisao je 3. marta konkurs za izbor rektora. Na konkurs su se prijavili redovni profesori Univerziteta Rajko Gnjato, Novak Kondić, Nikola Poplašen, Vitomir Popović i Milan Mataruga.

Rektor će biti biran na period od četiri godine, a osim opštih uslova koje moraju ispunjavati, kandidati za rektora moraju biti u zvanju redovnog profesora, zaposleni u punom radnom vremenu na Univerzitetu u Banjaluci osim redovnih profesora iz kliničkih grana medicine i stomatologije koji imaju zaključene ugovore o radu sa Univerzitetom i sa zdravstvenom ustanovom koja je nastavna baza Univerziteta.

Prethodni konkurs za izbor rektora Univerziteta u Banjaluci bio je raspisan 28. januara, ali rektor nije izabran jer su kandidati Novak Kondić i Milan Mataruga imali isti broj glasova članova Senata zbog čega je bilo neophodno ponoviti konkurs za izbor rektora.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender