27. 01. 2021.
Hag: Radovan Karadžić osuđen na 40 godina zatvora

Hag: Radovan Karadžić osuđen na 40 godina zatvora

Ujedinjena Srpska: Pružiti Karadžićevoj odbrani mnogo veći obim pomoći

– Institucije Republike Srpske trebalo bi da u mnogo većem obimu pruže neophodnu pomoć Timu odbrane prvog predsjednika Srpske Radovana Karadžića s ciljem da se pobiju svi navodi presude i da bi se dokazala njegova nevinost, smatra Ujedinjena Srpska.

Zamjenik predsjednika stranke Marinko Dragišić rekao je da sve političke partije u Srpskoj treba da zauzmu jedinstven stav i zaključke po prvostepenoj presudi Karadžiću jer suđenje još nije završeno. Dragišić smatra da Karadžić u Haškom tribunalu “nije uspio da odbrani sebe, ali je odbranio Republiku Srpsku i njene institucije”.

On je novinarima u Banjaluci rekao da je to posebno važno jer se u prvostepenoj presudi navodi da su snage takozvane Armije BiH granatirale svoj narod, svije položaje, te pripadnike međunarodnih snaga da bi ih pridobili na svoju stranu i okrenuli protiv Srba.

Potpredsjednik Ujedinjene Srpske Natalija Trivić rekla je da građani Srpske od ponedjeljka, 28. marta, mogu da u kancelarijama opštinskih/gradskih organizacija ove stranke anonimno predlože lica za načelnike/gradonačelnike i odborničke kandidate za predstojeće lokalne izbore.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender