24. 01. 2021.
Vlado Georgijev objasnio svoje tvitove o Haškom tribunalu

Vlado Georgijev objasnio svoje tvitove o Haškom tribunalu

Vlado Georgijev objasnio svoje tvitove o Haškom tribunalu

Poznati srpski pjevač uputio je otvoreno pismo “Tviterašima”. Nazvao ga je “Otvoreno pismo grupi hejtera sa tvitera (Braniteljima Serža Bramerca)”.

“Imam potrebu da se obratim ljudima koji nisu kao vi i koji za razliku od vas razmišljaju. Baš zato ću se prvo obratiti vama-hejterima i staviti tačku na vaše ostrašćene komentare. To što sam opsovao Bramerca koji je unaprijed zakazanim terminom presude (u koju ne ulazim niti sam je pominjao, ali vi jeste) na godišnjicu Nato bombardovanja SR Jugoslavjie (Srbije i Crne Gore) smatram prstom u oko nama koji smo bombardovani te 1999. godine 78 dana. Civile i žrtve kao i svu štetu i kontaminaciju neću navoditi, imate sve podatke na internetu”, naveo je Georgiev na Facebooku.

Bilo kakvu presudu i bilo kome mogao je objaviti bar dan ranije, ako ne i prije pet godina. Nije morao na godišnjicu bombardovanja, kada ljudi plaču za svojim bližnjima koji su tada poginuli. To sam lično doživio kao veliku uvredu i poniženje, kao neko uriniranje po Srbiji. Samim tim rekao šta bi bila i moja želja, da isto tako uriniram i po tom Bramercu. Nikoga nisam ni pomenuo, ali vi jeste. Ostršćeni i ksenofobični“, napisao je popularni pjevač te dodao:

No, ksenofobija koja očigledno jako lijepo uspijeva na balkanskim prostorima, kao i žito na dobroj njivi je upravo ono što će sve šoviniste i ostrašćene budale uvijek vraćati unazad. Bolje gajite ljubav i voće. Od toga ćete sigurno imati blagodeti. Ne gajite mržnju i ne odgajajte djecu u tom duhu. Tako će loše biti svima”.

Nakon toga je napisao kako bi se obratio i ostalim ljudima.

“Ne dozvolite da vas kontra-informacije i spinovi obojeni nacionalizmom obuzmu. Ja kao hrišćanin volim svakoga i imam ljubav za svakoga. Siguran sam da tako misle svi dobri ljudi, čitali Kuran ili Bibliju. Ako je bilo ko pomislio da sam išta rekao protiv BiH, meni nije teško reći da nije tako, jer nije tako i nikad nije ni bilo niti će biti. Ako neko misli da ja trebam zbog nesporazuma reći ‘izvini’, reći ću. Izvinite. Izvinite svi koji ste me pogrešno shvatili. Izvinite svi koji ste Bramerca i mene povezali sa BiH na bilo koji način. Moja izjava je bila isključivo na relaciji Bramerca i Srbije i Crne Gore. Na godišnjicu bombardovanja“, naglasio je Georgiev.

“Ali ne tražite da kažem: ‘izvini za Bramerca’ i ne tražite da podržim Nato i da zaboravim skolništa, sirene, srušene puteve, mostove, zgrade, vozove, ljudske živote…to nemojte”, napisaoje Vlado Georgiev na Facebooku.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender