15. 01. 2021.

Vučić: Izetbegović hoće da pokrene novu spiralu nasilja

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić smatra da predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović traži izgovor za pokretanje nove spirale nasilja.

Reagujući na Izetbegovićevu izjavu da BiH razmatra novu tužbu za genocid protiv Srbije, Vučić je rekao da, nažalost, nije iznenađen viješću iz Sarajeva.

“U prvoj izjavi posle izricanja presude /Radovanu/ Karadžiću nisam ni pomenuo Bakira Izetbegovića, ali sam po svemu sudeći dobro naslutio da neko ne želi pomirenje u regionu, već ide protiv 35 odsto stanovništva vlastite zemlje i traži bilo kakav dovoljan razlog da pokrene spiralu, najpre političkog, a onda ko zna kakvog nasilja”, rekao je Vučić za današnju “Politiku”.

On je istakao da je odgovor Srbije da prije svega želi mir i iskreno pomirenje, a ne tužbe i revizije tužbi.

“Ali, na žalost, očigledno je da nemamo partnera i da su neki sve ovo shvatili kao mogućnost da, umesto pomirenja, sprovedu osvetu nad Srbima. I u tome se razlikuje naš pogled na budućnost od njihovog”, zaključio je Vučić.

Izetbegović je najavio da će, ako bude novih elemenata, a na osnovu prvostepene haške presude Karadžiću, BiH pokrenuti reviziju postupka po tužbi protiv Srbije, dodajući da se presuda pažljivo analizira.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender