19. 01. 2021.
Njujork: konačno stigla nova “subaru impreca”

Njujork: konačno stigla nova “subaru impreca”

Njujork: konačno stigla nova “subaru impreca”

Na Salonu automobila u Njujorku japanski Subaru predstavio je novu generaciju legendarnog modela “impreca”. Novitet je prikazan u sedan verziji, ali vrlo brzo je prisutnima otkrivena i “hečbek” verzija.

Nova “impreca” je zvnačino peta generacija veoma prodavanog modela koji je veoma važan za poslovanje japanskog proizvođača automobila. “Impreca” je prvi automobil proizveden na novoj modulranoj platformi Subarua koja će poslužiti kao osnova za gotovo sve buduće modele ovog brenda.

Nova “impreca” dizajnerski nije mnogo odstupila od formi prethodnika, ali izvještači sa lica mjesta tvrde da je postignut veliki napredak u kvalitetu materijala i izradi enterijera. Za pogon je izabran dvolitarski četvorocilindrični bokser-motor sa 152 konjske snage, a napredak u snazi dokaz je i da će neki budući WRX model biti još snažniji. Potvrda nema, ali svi ljubitelji japanskog brenda sa nestrpljenjem očekuju najsnažniju verziju. naravno, takođe tradicionlano, nova “impreca” ima stalni pogon na svim točkovima…

699252_impreza-03_f

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender