18. 01. 2021.
Šešelj oslobođen!

Šešelj oslobođen!

Šešelj oslobođen!

Haški tribunal oslobodio je lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja po svih devet tačaka optužnice, koja su ga teretile da je govorom mržnje podsticao i podržavao ratne zločine u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini tokom ratnih sukoba, kao za i protjerivanje Hrvata iz Vojvodine.

Vojislav Šešelj oslobođen po svim tačkama optužbe u Haškom tribunalu. Vojislav Šešelj je od danas slobodan čovjek, rekao sudija Antoaneti.

Većina članova sudskog vijeća smatra da tužilac nije dokazao postojanje udruženog zločinačkog poduhvata, rekao je sudija Antoaneti.

Sudija Antoaneti kaže da većina članova Vijeća smatra da nisu počinjena sva krivična djela, kršenje zakona ili običaja rata koje je navelo Tužilaštvo.

Sud je našao da su Šešeljevi dobrovoljci bili “moralno potčinjeni” lideru SRS, ali ne i pod njegovom vojnom komandom kada su učestvovali u borbenim dejstvima.

“Spavao sam kao beba, jer mi je savjest potpuno mirna. Svjež sam kao rosa, što će se vidjeti danas na konferenciji”, napisao je Šešelj na Tviteru.

 

 

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender