23. 01. 2021.
Banjalučki tamburaši svirali u humanitarnoj akciji za Julijana Drinića

Banjalučki tamburaši svirali u humanitarnoj akciji za Julijana Drinića

Banjalučki tamburaši svirali u humanitarnoj akciji za Julijana Drinića

Gradski tamburaški orkestar iz Banjaluke u Modriči održao je humanitarni koncert za pomoć u liječenju Julijana Drinića iz Modriče, oboljelog od tumora kostiju.

Direktor Srpskog kulturnog centra Modriča Dejan Stojanović, organizator sinoćnjeg humanitarnog koncerta, rekao je da su građani Modriče ponovo pokazali humanost.

“Sav prihod od prodatih ulaznica i dobrotvorni prilozi biće uručeni Julijanu Driniću /38/ iz Miloševca kod Modriče koji se u Beogradu više od tri godine liječi od raka kostiju”, rekao je Stojanović i naglasio da je Julijan oženjen, otac dvoje djece, zaposlen u Rafineriji ulja Modriča.

Zlatan Jerić, dirigent orkestra, rekao je da se “Gradski tamburaški orkestar” rado odaziva humanitarnim akcijama, a ovaj put su na inicijativu člana orkestra Dejana Nedića, Modričanina, i na poziv Srpskog kulturnog centra, zasvirali i zapjevali za teško oboljelog Julijana.

“Nadamo se da će prikupljena sredstva donekle pomoći Julijanu”, rekao je Jerić i naglasio da su se publici predstavili mladi članovi Orkestra koji su, u skoro dva sata nastupa, svirali i pjevali evergrin, starogradsku – varošku muziku, šlagere domaće i strane, džez i rokenrol.

Inicijator Humanitarnog koncerta Dejan Nedić, Modričanin – izbjeglica iz Gostovića kod Zavidovića, rekao je da se poslije svih humanitarnih koncerata, pa i ovog u Modriči, osjeća srećnim što sa prijateljima iz Orkestra pomaže ljudima u nevolji.

Koncertu, održanom u velikoj sali Srpskog kulturnog centra, prisustvovalo je oko 200 posjetilaca.

Podršku akciji, dolaskom na koncert, pružio je načelnik opštine Modriča Mladen Krekić, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Bojan Vidić, predsjednik Fondacije “Petar Jelić” Petar Jelić.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender