27. 01. 2021.
Fiat Toro iz Kragujevca

Fiat Toro iz Kragujevca

Fiat Toro iz Kragujevca

Kako tvrdi uvek dobro obaviješteni sajt www.carauto.com, kompanija FCA je sa najvišeg mjesta najavila da će se u Kragujevcu, počev od septembra ove godine, sklapati novi Fiatov globalni model.

Naime, sa najvišeg mjesta u kompaniji FCA portal vrelegume.rs saznaje da proizvodni program kragujevačke fabrike uskoro se proširuje na pikap Fiat Toro .

Dobro obaviješteni izvori iz FCA tvrde da će se Toro za početak sklapati iz CKD kompleta dopremljenih iz Brazila, a 2018. godine se očekuje da Fiat Toro bude 100% proizvod Made in Srbija.

Fiat Toro je moderan pick-up dugačak 4,91 metar, a pokreću ga motori 1.8L flex sa 139 KS i 2.0 turbo-dizel sa 170 KS, upareni sa 6 stepenim manuelnim mjenjačem, 6 stepenom automatikom ali i novim 9 stepenim automatskim mjenjačem, uz izbor između 4×2 i 4×4 verzije.Verzija sa dizel agregatom postiže maksimalnih 188 km/h, a ubrzava do stotke za 10 sekundi.

Na tržištu Srbije ovaj atraktivni pikap sa 2.0 MJTD dizel agregatom prodavaće se po startnoj cijeni od 16.985 EUR. Za sada nema informacija da li će postojati program reciklaže starih vozila kao što je to bio slučaj sa modelom 500L.

Za početak kako najavljuju iz FCA centrale u Njujorku, Fiat će u saradnji sa ministarstvom poljoprivrede Srbije, subvencionisati novi model za pojedine korisnike. Primera radi, Pikap Fiat Toro iz Kragujevca će biti ponuđen poljoprivrednim gazdinstvima koja obrađuju državno zemljište za 14.412 evra čime će se dodatno poboljšati položaj malog seoskog domaćinstva.

Više informacija nakon konferencije za štampu koja je najavljena za danas, 01.aprila.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender