20. 01. 2021.
”Gorillaz” stižu na Demofest!

”Gorillaz” stižu na Demofest!

”Gorillaz” stižu na Demofest!

Animirani sastav Gorillaz prvi su headlineri osmog Demofesta, koji će se i ove godine održavati na tvrđavi Kastel u Banjaluci, a njihov slavni frontmen biće i jedan od članova žirija festivala!

Najpoznatiji virtuelni bend nastupiće 31. juna, a njihov koncert obilježiće finalno veče Demofesta. Premda trenutno rade na novom albumu koji se očekuje tokom ove godine, Gorillaz su napravili izuzetak, te su se oduševljeno odazvali pozivu organizatora najpoznatijeg regionalnog festivala demo bendova.

“Kada smo dobili poziv da nastupimo na Demofestu, nije bilo nikakve dileme oko našeg dolaska. Istina, baš smo u gužvi oko snimanja albuma, ali toliko smo se priča naslušali o banjalučkom ćevapu, da je ovo jedinstvena prilika da provjerimo da li su tačne. Planiramo napraviti i foto-sešn u Banjaluci, a fotografije ćemo staviti na omot albuma. Već navijam da to budu fotografije ispred robne kuće ‘Boska’, ali o tom potom”, kaže Damon i dodaje da ga posebno zanima da li u Banjaluci ima sedam djevojaka na jednog muškarca, kao što je čuo u lokalnom pabu.

Poznati muzičar je izrazio želju da se nađe i u žiriju festivala, te je vrlo rado prihvatio uslov organizatora da u zamjenu mora da se odrekne cjelokupnog honorara i savlada sve jezike ex-Yu govornog područja, kako bi razumio o čemu bendovi pjevaju.

“Mislim da je ipak realnije za očekivati da ću se fokusirati na bendove koji pjevaju na engleskom, jer ipak govorimo o jeziku koji sve manje ljudi koristi, za razliku od ekspanzije jezika sa ex-Yu prostora, kojih samo u BiH ima tri. Upravo zato će svi demo bendovi koji budu izvodili svoje numere na engleskom jeziku imati u startu plus od mene”, zaključuje Damon.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender