26. 01. 2021.
Herstovu izložbu do sada posjetilo više od 6000 ljudi

Herstovu izložbu do sada posjetilo više od 6000 ljudi

Herstovu izložbu do sada posjetilo više od 6000 ljudi

Nakon rekordne posjećenosti publike zvaničnom otvaranju izložbe Dejmijena Hersta „Nova Religija“(17.mart 2016.godine), dvije sedmice od otvaranja izložbe Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske zabilježio je više od 6000 posjetilaca , podatak koji izložbu „Nova Religija“ izdvaja nesumnjivo u jedan od najinteresantnijih i najposjećenijih projekata u istoriji ove institucije.

Pored domaće publike, izložbu su posjetili i brojni visoki zvaničnici: ambasador Lars – Gunar Vigemark,šef Delegacije Europske unije u Bosni i Hercegovini sa delegacijom , ambasador Austrije u BiH Martin Pamer i predstavnici austrijske ambasade Ruska delegacija sa univerziteta Lomonosov u Moskvi, Francuska delegacija i predstavnici Cambridge University Press-a.

Više organizovanih grupnih posjeta profesora i studenata sa Akademije likovnih umjetnosti u Trebinju i Širokom Brijegu, profesora i studenata sa Akademije likovne umjetnosti i Filozofskog fakulteta u Sarajevu, brojne srednje škole iz Republike Srpske, umjetnici i kulturni radnici iz Tuzle u organizaciji Produkcija Artz iz Tuzle i British Council Bosnia and Herzegovina .

U narednim danima očekuje se i posjeta ambasadorke Kraljevine Norveške u BiH, profesora i studenata Akademije likovnih umjetnosti iz Beograda, organizovanih grupnih posjeta iz Sarajeva, Tuzle, Bihaća, kao i članova Srpskog narodnog vijeća iz Zagreba.

Izložbu Dejmijena Hersta „ Nova Religija“ u Muzeju savremene umjetnosti RS možete pogledati do 27. maja 2016.godine. Radno vrijeme muzeja je od 20 do 22 časa, a ulaz na izložbu je besplatan.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender