15. 01. 2021.
Mladići iz Gradiške s bombom otimali stolove u Banjaluci

Mladići iz Gradiške s bombom otimali stolove u Banjaluci

Mladići iz Gradiške s bombom otimali stolove u Banjaluci

Jovan Gavrić (25), Mirko Vranić (22) i Nikola Vidačković (19) iz Gradiške uhapšeni su u Banjaluci nakon što su, prijeteći ručnom bombom ocu vlasnika pivnice “Kružni tok” Želimira Tojagića, provalili u magacin ovog ugostiteljskog objekta odakle su nasilno iznijeli više kafanskih stolova.

Mladići su razotkriveni nakon što je policija patrolirajući gradom, kod pomenute pivnice primijetila sumnjiv kombi. Prišli su vozilu i dok su legitimisali vozača iz pivnice su istrčala trojica mladića koja su počela da bježe niz ulicu Sime Matavulja.

U Centru javne bezbjednosti Banjaluka, navodeći inicijale, rekli su da su policajci brzom reakcijom sustigli bjegunce, gdje je jedan u ruci držao ručnu bombu M-75 (kašikaru) sa izvađenim osiguračem.

“Pribranošću policajca on je rukom stisnuo ruku mladića u kojoj je bila bomba kako se ona ne bi aktivirala. Eksplozivnu napravu je oduzeo od osumnjičenog, nakon čega je pronašao upaljač i osigurao da bomba ne eksplodira “, rekli su u banjalučkoj policiji.

Dodali su da su osumnjičeni nakon saslušanja pušteni na slobodu, nakon čega će protiv njih biti podnesen izvještaj Okružnom tužilaštvu Banjaluka.

Vlasnik pivnice “Kružni tok” Želimir Tojagić ispričao je juče da su mladići došli u pivnicu pred kraj radnog vremena, gdje su zatekli njegovog oca, koji se takođe zove Želimir Tojagić i pitali da li mogu popiti piće.

” Otac im je rekao da ne mogu, jer je radno vrijeme završeno. Tada je jedan od mladića iz džepa izvadio bombu, a potom izvukao osigurač zaprijetivši mom ocu. Nakon toga otišli su do magacina, gdje su bili kafanski stolovi, koji nisu naši, i počeli ih nasilno iznositi iz objekta”, naveo je Tojagić.

Dodao je da je on na lice mjesta došao nakon 40 minuta, gdje je za šankom zatekao jednog od mladića kako drži bombu, dok su drugi iznosili stolove.

“U tom trenutku i otac i ja bili smo zarobljeni. Nismo mogli reagovati. Ne znam kako je policija saznala da se nešto dešava u pivnici “,  rekao je Tojagić.

Dodao je da su stolovi vlasništvo drugog ugostiteljskog objekta.

“Stolovi su iznajmljeni trećem licu, koji je organizovao proslavu Nove godine u našoj pivnici. Organizator posuđene stolove nije vratio, jer mu mi nismo dozvolili zato što nam nije platio iznajmljivanje objekta”, izjavio je Tojagić.

Mladići su uspjeli da odvezu jedan kombi pun stolova, međutim, u ostvarivanju njihovih namjera u nastavku svoje “akcije” spriječila ih je policija.

Prema nepotvrđenim informacijama, bombom je prijetio Gavrić.

Hrabri policajci

U policijskoj patroli, koja je razotkrila Gavrića, Vranića i Vidačkovića, bili su policajci Budimir Popović i Veljko Karanović. Izuzetnom prisebnošću i hrabrošću Popović je spriječio da dođe do eksplozije. Zbog izuzetne hrabrosti i požrtvovanosti za ovu dvojicu policajaca danas će biti upriličen prijem kod načelnika CJB Banjaluka Boška Pandže.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender