20. 01. 2021.
Najbolji teniser BiH se preselio u Beograd

Najbolji teniser BiH se preselio u Beograd

Najbolji teniser BiH se preselio u Beograd

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur rekao da u srpskoj prestonici ima bolje uslove nego u Sarajevu.

Džumhur je na svom Facebook profile objavio dio intervjua za magazine “Azra” u kojem je objasnio razloge zbog kojih je Sarajevo zamijenio Beogradom.

“Od početka decembra sve više vremena provodim u Beogradu. Polako prebacujem svoj život tamo, za sada. To je grad koji mi trenutno nudi mnogo više od Sarajeva. Sarajevo je grad u koji jedva čekam da dođem, ali tu uslovi za moj razvoj kao sportiste nisu dovoljno dobri kao u Beogradu. Tamo također imam više letova u druge zemlje, lakša mi je konekcija sa svijetom. To me sve natjeralo da odem iz Sarajeva, ali opet nisam daleko”, rekao je Džumhur u pomenutom intervjuu, a preneseno je na zvaničnom profile bh. tenisera.

Na pitanje ko je sada njegov trener, s obzirom da je to ranije bio njegov otac Nerfid, Džumhur je odgovorio:

“Od oktobra radim s Markom Subotićem iz Beograda, tu je i moj kondicioni trener Zlatko Novković. I moj otac ostaje tu, kao trener, kao pomoć meni i Marku, da skupa prolazimo kroz neke stvariKad god sam u Sarajevu, on je na treningu sa mnom. Uvijek će biti u mom timu, prvi koji može praviti neke velike izmjene u mojoj igri i svemu”

Promjena u njegovom timu ima još.

“Od decembra radim na mentalnoj snazi s jednom gospođom iz Beograda, dr. Vesnom Danilovac. Ona je radila s velikim igračima, s Noletom, Tipsarevićem, s Troickim, upravo na toj mentalnoj snazi. Takođe, jako mi je važno da uvijek imam podršku od mame Žanet, brata Zlatana i djevojke Jelene Pranjić”, istakao je Džumhur.

Komentari na njegovu objavu da je sada u Beogradu bili su različiti. Bilo je mnogo onih koji su ga osudili zbog tog poteza, ali bilo je i onih koji su mu poručili da se ne osvrće na nebitne stvari i poželjeli mu sreću.

(Mondo)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender