26. 01. 2021.
Vučić: Hag zabija eksere balkanski kovčeg

Vučić: Hag zabija eksere balkanski kovčeg

Vučić: Hag zabija eksere balkanski kovčeg

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je na konferenciji za medije poslije sjednice Vlade Srbije da se Srbija nalazi na raskrsnici.

“Srbija je na raskrsnici, političkoj i ekonomskoj, posle godina koje su prošle u besmislenim ratovima, pljačkaškim privatizacijama, kurupcijom i višegodišnjom recesijom. Uspeli smo da zaustavimo dalji pad zemlje, imamo izvanredne rezultate u prvom kvartalu ove godine“, rekao je Vučić.

“U prva tri meseca nije bilo novih zaduživanja, ali ne zbog naših izvanrednih rezultata već zbog promena u kursu između evra i dolara, pa je tako smanjen javni dug zemlje za 316 miliona”, kaže Vučić. Međutim, kako kaže, onda su usledile nove političke turbulencije pred Hagom koji završava “političku, a ne pravnu ulogu koju je imao”.

“Jedan od tri cilja bio je da dođe do pomirenja naroda na prostoru bivše Jugoslavije koja je u krvavim sukobima izgubila na desetine hiljada sinova i kćeri. Taj osnovni cilj nije ni na koji način ispunio. Sve vreme je zabijao eksere u kovčeg usnulog Balkana”, navodi premijer Srbije.

Vučić ističe da je Hag doneo mnogo presuda o kojima drugi nisu govorili, kao i presude o kojima nije govoreno u Srbiji, što najbolje pokazuje sliku Haškog tribunala – “da deluje kao politički sud, ne kao pravna institucija”.

Prema njegovim rečima Vlada Srbije je po presudu Radovanu Karadžiću izašla sa najodgovornijim, najjasnijim i najozboljnijim odgovorom za javnost.

“Drugi u regioni i drugi zvaničnici u Evropi nisu. Rekli smo da nećemo ulaziti u sadržaj presude. Rekli smo samo jednu rečenicu, da nećemo da dozvolimo da presude iz Haga ruše Republiku Srpsku i Srbiju. To su naše zakonske i ustavne obaveze”, kaže Vučuć.

On dodaje da je samo 48 sati posle “pomiriteljske poruke u kojoj nismo napravili dramu, samo smo rekli da je Srbija važna kao država i RS kao entitet”, uslijedili su napadi na Srbiju.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender