27. 01. 2021.
Maserati Kubang

Maserati Kubang

Maserati Kubang

Neće stići prije 2018., ali su dve slike procurile na internet. Riječ je o Maseratijevom drugom krosoveru, koji će se pozicionirati ispod Levantea. Baziran je na Jeep Renegadeu, a biće nazvan „Kubang“, po konceptima iz 2003. i 2011.

Kubang izgleda kao umanjeni Levante i sudeći po insajderu koji je lansirao fotografije, biće dostupan isključivo sa pogonom na sve točkove. Motori će biti 2,0-litarski, četvorocilindarski benzinci i dizelaši, upareni sa devetostepenom automatikom.

Startna cijena će biti oko 35.000 evra, a Kubang će biti u ponudi u dva nivoa opreme. Vrhunska, „Zegna“ verzija će biti opremljena premijum kožom i poluautomatskim autonomnim sistemom vožnje.

Čisto električna verzija „e-Kubang“ će biti skuplja (oko 50.000 evra), i imaće autonomiju od 800 kilometara, pogonjena tandemom elektromotora sa ukupno 300 ks.

Kasnije, trebalo bi da stigne i Kubang MC Stradale, sa moćnim 4,7-litarskim V8 sa 600 konja. Mjenjač je u ovom slučaju sedmostepeni manuelni a pogon na zadnje točkove. Sprint do stotke bi trajao ispod četiri sekunde.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender