15. 01. 2021.
Uhapšene direktorice IRB-a i Agencije za bankarstvo

Uhapšene direktorice IRB-a i Agencije za bankarstvo

Tužilaštvo BiH zatražilo pritvor za uhapšene u slučaju “Lavina”

Sud BiH, u zakonskom roku od 24 časa, donijeće odluku o zahtjevu Tužilaštva BiH za određivanje pritvora direktorki Agencije za bankarstvo Republike Srpske Slavici Injac, direktorki IRB-a Snežani Vujnić i ostalim privedenim koji su osumnjičeni da su oštetitili Bobar banku i bankarski sektor u BiH za 122 miliona maraka, saopštio je postupajući sudija Šaban Maksumić.

Tužilac Dubravko Čampara obrazložio je na sinoćnjem višečasovnom ročištu zahtjev za određivanje mjere pritvora osumnjičenima i naveo da je Tužilaštvo dostavilo dokaze u pet registara. Advokati osumnjičenih zatražili su da se kao neosnovan odbije prijedlog tužilaštva za određivanje pritvora, problematizujući nadležnosti Suda i Tužilaštva BiH, budući da je bankarski sektor isključivo u nadležnosti entiteta.

Oni su tražili da osumnjičenima budu određene mjere zabrane. Miljkan Pucar, advokat prvooptužene Slavice Injac, ukazao je da je bilo bankrota banaka i u zemljama okruženja, ali da ni u jednom slučaju za to nije odgovarao direktor agencija za bankarstvo.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender