20. 01. 2021.
50 Banjalučana na kafi sa gradonačelnikom

50 Banjalučana na kafi sa gradonačelnikom

50 Banjalučana na kafi sa gradonačelnikom

Više od 50 sugrađana bilo je prisutno na današnjem redovnom susretu sa gradonačelnikom Slobodanom Gavranovićem i njegovim saradnicima. Najčešće teme razgovora u Muzičkom paviljonu u Parku „Petar Kočić“ i danas su bile iz komunalne oblasti, mogućnosti zapošljavanja, a jedan broj zahtjeva odnosio se na pitanja iz oblasti građenja, zamjene zemljišta i sl.

– Jedan dio zahtjeva moguće je rješavati, a nažalost veći dio i nije jer se radi o velikom broju nezaposlenih lica koja i na ovaj način pokušavaju da dođu do radnog mjesta. Sve informacije koje imamo proslijedimo im, ali uzimamo i obavezu da poslije provjere određenih informacija naknadno ih dostavimo onim sa kojima smo razgovarali kako bi mogli na vrijeme aplicirati – kazao je gradonačelnik novinarima poslije susreta sa građanima.

Gradonačelnik je pozvao sugrađane da se uključe u akciju „Biramo najuređenije“, koja je danas počela.

-Odziv građana je iz godine u godinu sve bolji, pa tako očekujemo i ovaj put. To je ujedno prilika da uljepšamo i izgled svoje najuže okoline i grada u cjelini. Onim koji se odazivaju na ove pozive, želim da zahvalim. Kao skroman vid zahvalnosti, na kraju akcije uručićemo novčane nagrade – rekao je gradonačelnik.

Odgovarajući na pitanje novinara o punjenju budžeta, gradonačelnik je kazao da je ono očekivano i da je situacija u vezi sa budžetskim punjenjem pod kontrolom.

Gradonačelnik je dodao i da je Gradska uprava uputila zahtjev Vladi Republike Srpske za održavanje sastanka u vezi sa preduzećem “Toplana”, te da očekuje da će sastanak biti organizovan naredne sedmice.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender