18. 01. 2021.
Simanić u Zvezdi do 2020: Ostvaren dječački san

Simanić u Zvezdi do 2020: Ostvaren dječački san

Simanić u Zvezdi do 2020: Ostvaren dječački san

Boriša Simanić, jedan od najtalentovanijih mladih igrača Evrope, potpisao je danas  četvorogodišnji ugovor sa KK Crvena zvezda Telekom.
Boriša Simanić je 20. marta postao punoljetan, a odmah po povratku sa mini priprema sa reprezentacijom i nastupa na poznatom turniru u Manhajmu, potpisao je ugovor sa crveno-belima.

“Ostvario sam svoj dječački san. Ovo je velika čast za mene i hvala Crvenoj zvezdi koja je pokazala da vjeruje u mene. Da vjerujem i ja u svoj klub pokazao sam potpisivanjem četvorogodišnjeg ugovora“, rekao je Simanić i dodao:

“Trudiću se da napredujem, i veliko hvala svima u Crvenoj zvezdi, u kojoj sam već tri sezone – svim trenerima koji svakodnevno rade sa mnom, predsjedniku Nebojši Čoviću, direktoru Davoru Ristoviću, saigračima, navijačima koji mi stalno pružaju podršku. Moje je da se okrenem napornom radu i da svakodnevno, korak po korak, opravdavam ovakvo povjerenje”.

Simanić je tako, nakon višegodišnjih ugovora koje su potpisali Aranitović i Radanov, postao treći član generacije 1998. koji će prve ozbiljne košarkaške korake u seniorskoj konkurenciji praviti kao košarkaš Crvene zvezde.

“KK Crvena zvezda Telekom ističe da je put kojim su se odlučili Aranitović, Radanov i Simanić, koji su tokom pregovora kao izričitu želju isticali ostanak u našem klubu, i odbijali brojne ponude klubova iz inostranstva i Univerziteta iz SAD, jedini moguć u pravilnom razvoju mladih igrača, i ujedno očuvanju srpske košarke“, navodi se na sajtu crveno-belih.

Simanić je u Crvenu zvezdu stigao 2013. godine sa 15 godina, a prvu seniorsku sezonu proveo je u ekipi FMP-a kod trenera Milana Gurovića.

Paralelno sa nastupima u FMP-u, igrao je sa godinu dana starijim juniorima Crvene zvezde sa kojima je osvojio juniorsku Evroligu u Milanu, godinu dana kasnije je sa juniorskim timom Crvene zvezde osvojio drugo mjesto na završom turniru u Madridu, ove sezone je kao MVP na kvalifikacionom turniru “Marko Ivković” pomogao ekipi da obezbijedi novi plasman na završni turnir EL u Berlinu.

“Tokom ljeta 2015. godine, nakon kompletne seniorske sezone u FMP-u, trener Dejan Radonjić priključuje ga prvom timu Crvene zvezde, čiju igru bi trebalo da nosi u narednih nekoliko godina. Već sada mnogi evropski treneri smatraju ga biserom evropske košarke, o čemu govori i činjenica da je u ovoj sezoni, u Lilu, kasnije i u Torontu, igrao na All star utakmicama najboljih mladih igrača Evrope i svijeta do 18 godina, iako je sa 17 godina bio najmlađi košarkaš u oba nastupa. Odlikuje ga izuzetan šut sa distance, iako je visok 209 cm, i odlično razumijevanje košarkaške igre“, dodaje se na sajtu.

IZVOR: B92

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender