20. 01. 2021.
Ana Ivanović raskinula sa reprezentacijom

Ana Ivanović raskinula sa reprezentacijom

Ana Ivanović raskinula sa reprezentacijom

Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović odlučila je da okonča reprezentativnu karijeru, potvrđeno je za B92.

Ivanovićeva je prije nekoliko nedjelja mejlom obavestila Teniski savez Srbije da više neće igrati za nacionalni tim, TSS je pokušao da je ubijedi da se predomisli, ali se to nije dogodilo.

Ona je kao jedan do razloga napuštanja reprezentacije istakla konstantne kritike i osude javnosti, novinara, te komentara na internetu, koji nisu pokazivali razumijevanje ni kada igra, ni kada ne igra za Srbiju.

Selektor Fed kup tima Srbije Tatjana Ječmenica je istakla žaljenje zbog odluke najbolje rangirane srpske teniserke.

“Primila sam tu informaciju bez ikakve osude. Meni je mnogo žao što neće biti s nama jer smo s njom mnogo jači tim. Meni kao selektoru ostaje da poštujem njenu odluku, kao i odluke svih drugih teniserki”, rekla je Ječmenica za B92.

B92 je kontaktirao i Aninon agenta Šema Džejkobsa, koji je nekoliko puta ponovio da ne može da komentariše ovu situaciju.

Ova odluka neće ugroziti nastup Ivanovićeve na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru predstojećeg ljeta, jer je ispunila kvotu po broju nastupa za reprezentaciju u Fed kupu.

Devetnaesta teniserka svijeta je vrhunac sa Srbijom doživjela 2012. kada je poražena u finalu od Češke, a prvi put za FED kup tim nastupila je još 2006. godine.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender