25. 01. 2021.
Knežević svjedočio na suđenju za ubistvo Marka Đerića: Promijenio iskaz i negirao plan za osvetu

Knežević svjedočio na suđenju za ubistvo Marka Đerića: Promijenio iskaz i negirao plan za osvetu

Knežević svjedočio na suđenju za ubistvo Marka Đerića: Promijenio iskaz i negirao plan za osvetu

Svjedok tužilaštva Stefan Knežević iz Trebinja povukao je juče u banjalučkom Okružnom sudu ranije date izjave tužilaštvu i kazao da mu njegov zet Dako Pikula (29) nije nikada rekao da će se osvetiti Marku Đeriću zato što je kik-bokser napao njega i njegovu suprugu Dejanu Pikula.

Pikula je optužen da je zajedno sa Radovanom Andrićem (19) i Miljanom Ratkovićem učestvovao u ubistvu trebinjskog kik-boksera Marka Đerića. Njih Specijalno tužilaštvo RS tereti za saučesništvo.

Svjedok Knežević, koji je brat Pikuline supruge Dejane, s kojom je Đerić imao sukob, kazao je da o tom sukobu zna samo iz priča svoje sestre. Negirao je da mu je Dako rekao da će zbog tog sukoba “sačekati Đerića i polomiti ga palicama”.

Tužilac Dalibor Vrećo mu je pročitao iskaz koji je pred njim dao i u kojem je naveo da je čuo da se Dako i Miljan Ratković dogovaraju da se osvete Đeriću.

Svjedok Knežević je kazao da to nije izjavio, a da je izjavu potpisao, jer je maltretiran u policiji.

Tužilac Vrećo je sudskom vijeću kazao da je svjedok tu izjavu dao pred njim i da prilikom ispitivanja nije bilo policije, a i da svjedok u tužilaštvu nije pominjao maltretiranja. Knežević je na to odgovorio da nije smio ništa da kaže, jer je u tužilaštvu bio inspektor Dragan Milić, koji ga je zvao više puta telefonom i prijetio zatvorom. Osim ovoga Knežević je negirao izjave da ga je zet pitao: “Možeš li pucati” i “da je to pitanje shvatio kao da treba pucati na Đerića”. Istakao je da je sve što je potpisao rekao pod pritiskom, da samo što prije završi ispitivanje.

Đerić je usmrćen 24. maja prošle godine u sačekuši ispred svoje zgrade u trebinjskom naselju Police. Prema optužnici, ubistvo Đerića počinjeno je iz bezobzirne osvete. Njega je ubio Ratković hicima iz automatske puške po nagovoru Pikule. Andrić je u optužnici označen kao osoba koja je poslije ubistva sakrila pušku, koja nije pronađena. Sudski proces je prebačen u Banjaluku, jer je Pikula, koji je bio šef kabineta trebinjskog gradonačelnika Slavka Vučurevića, sin sudije trebinjskog Okružnog suda Milosava Pikule.

Prigovori

Branioci optuženih za ubistvo Marka Đerića, advokati Goran Nešković, Veljko Ćivša i Milorad Ivošević su prigovorili da su izjave od Kneževića uzete uz povredu njegovih prava.

– Da je to tačno govori i činjenica da svi iskazi liče jedan na drugi, ko jaje jajetu. Ovdje se radi o sumnjivim stvarima – kazao je Đivša.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender