25. 01. 2021.
Mještani Pavlovca strahuju od pasa i neosvijetljene ulice

Mještani Pavlovca strahuju od pasa i neosvijetljene ulice

Mještani Pavlovca strahuju od pasa i neosvijetljene ulice

Osnovci iz Pavlovca, njih oko 25, na putu od kuće do škole prolaze neosvijetljenom ulicom Srpskih rudara i česta su meta pasa lutalica koji borave u šipražju duž pomenute saobraćajnice. To tvrdi predsjednik Savjeta mjesne zajednice Lauš 1, Nebojša Matić.

Prema njegovim riječima, zbog toga stanovnici traže od Gradske uprave postavljanje rasvjete do samog vrha Pavlovca koja bi olakšala kretanje prije svega djeci u večernjim časovima.

– Mještani organizovano čiste rastinje i šipražje kako bi li otjerali pse i gmizavce koja su najveća prijetnja mališanima. Već dva vikenda smo radili. Strah nas je pasa lutalica i zmija kojih sigurno ima u šipražju – rekao je Matić.

– Potrebno nam je svega sedam stubova i 25 sijalica koje bi bile postavljene na već postojeću uličnu rasvjetu ali nažalost do sada nismo naišli na razumijevanje Gradske uprave. Mještani mi se često žale da niko ne vodi računa ni o održavanju rastinja i šipražja pored puta koje građani svake godine sami čiste. Međutim to je manji problem. Trenutno nam je rasvjeta prioritet – dodao je Matić.

Mještanin Pavlovca Milan Vuković priča da se djeca  plaše da idu sama zato uvijek idu u grupicama kako bi se lakše odbranila od pasa lutalica.

– Do škole imaju tri kilometra. Dan je produžio pa je sad lakše ali u zimskom periodu je teško jer nema ulične rasvjete, ne održavaju se putevi i to nam predstavlja problem – kazao je  i dodao da je riječ o naselju koje je od centra grada udaljeno četiri kilometra.

Programom uređenja građevinskog zemljišta ove godine za izgradnju nove i rekonstrukciju već postojeće rasvjete planirano je 80.000 KM a ova ulica nije navedena u ovom programu.

Ulica Gavre  Vučkovića

Prošle godine samo ulica Gavre Vučkovića u centru grada dobila je rasvjetu. Iako, je prioriteta u vezi sa tim pitanjem mnogo u gradu, manjak novca nije dozvolio da bude osvijetljeno još ulica.

(Glas Srpske)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender