23. 01. 2021.
Mališani iz Dnevnog centra gosti “Krčme kod Alekse”

Mališani iz Dnevnog centra gosti “Krčme kod Alekse”

Mališani iz Dnevnog centra gosti “Krčme kod Alekse”

Restoran “Krčma kod Alekse” u dva navrata ugostio je štićenike Dnevnog centra za djecu, te im tom prilikom obezbijedio besplatan obrok i druženje.

Tokom protekle dvije sedmice, mališani su u pratnji svojih vaspitačica proveli dio vremena u “Krčmi”, gdje su uživali u njihovim specijalitetima. Kako navodi direktorica udruženja “Nova generacija” Maša Mirković, radi se o novom iskustvu za djecu.

“Zadovoljstvo nam je kada imamo neku novu aktivnost za djecu. U Dnevnom centru smo već ustalili navike, ali priuštiti djeci novo iskustvo je neprocjenjivo. U Krčmi kod Alekse su imali priliku vidjeti i kako se pravi pica i djeca su zaista uživala te im se ovom prilikom od srca zahvaljujem”, kaže ona.

Dnevni centar za djecu je jedna od usluga koje od 2011. godine pruža udruženje “Nova generacija”. Korisnici Centra su djeca kojoj je neophodno obezbijediti podršku i pomoć, jer potiču iz porodica u kojima je prisutno nasilje, zlostavljanje ili zanemarivanje, te su uključena u rad ili život na ulici. Oko 30 mališana starosti od pet do 16 godina trenutno koristi usluge Dnevnog centra – kreativne radionice, psihosocijalna podrška, savjetovanje, zdravstvena i socijalna zaštita, nabavka odjeće i obuće, ishrana… Sa njima radi stručno osoblje i volonteri, koji su obučeni za rad sa djecom iz osjetljivih kategorija. Centar na godišnjem nivou posjećuje više od 130 djece.

Zahvaljujući donacijama i saradnji sa institucijama, NVO sektorom, građanima i privatnim sektorom, za djecu su obezbijeđene i sportsko-rekreativne aktivnosti, kao i odlasci u bioskop, pozorište i druge aktivnosti.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender