27. 01. 2021.
“Audi A3” osvježen tako da bude pljunuti “A4”

“Audi A3” osvježen tako da bude pljunuti “A4”

“Audi A3” osvježen tako da bude pljunuti “A4”

Audi je odlučio da osvježi treću generaciju modela „A3“, odnosno da ga vizuelno (do granice prepoznatljivosti) dizajnersku približi novom „audiju A4“. Zašto je to toliko potrebno, vjerovatno nikada nećemo saznati, ali je „audi A3“ sada i definitivno postao manji brat blizanac „A4“.

Osvježeni „audi A3“ se odlikuje novim oblikom farova, u stilu „A4“, a dobio je i višeugaonu rešetku hladnjaka, kao kod „A4“. Prednja svjetla serijski dolaze sa ksenonima, dok se kao dodatna oprema mogu poručiti i „matriks“ LED prednja svjetla.

Blago su izmijenjeni branici, kao i grafika zadnjih svjetala, a dostupno je i novih šest boja karoserije, kao i novi oblici aluminijumskih točkova. Posle „audija TT“, „A4“ i „Q7“, virtuelni kokpit dijagonale 12,3 inča sada može da se dobije i u „audiju A3“, naravno kao dodatna oprema. Takođe, automobil je dobio i brojne savremene sisteme asistencije vozaču.

Sa tehničke tačke gledišta, „audi A3“ od redizajna koristi i 1,0-litarski trocilindrični turbo benzinac sa 115 KS koji pokreće baznu verziju, a novitet je i dvolitarski benzinski agregat sa 190 KS. Neznatno je pojačana i sportska „S3“ verzija koja sada računa na 310 KS (deset KS više od prethodnika).

U ponudi ostaju i hibridni „A3 sportbek e-tron“ sa 204 KS, kao i „A3 sportbek g-tron“ sa pogonom na prirodni gas. Motori su upareni sa 6-stepenim manuelnim mjenjačem, ali može da se poruči 7-stepeni S-tronik sa dvostrukim kvačilom, kao i „kvatro“ pogon na svim točkovima.

Promjene su obuhvatile sve verzije „audija A3“, a to znači hečbek sa troja vrata, petovratni sportbek, sedan i kabriolet.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender