20. 01. 2021.
Isplate li se nepropisno postavljene ljetne bašte i kolike su kazne

Isplate li se nepropisno postavljene ljetne bašte i kolike su kazne

Isplate li se nepropisno postavljene ljetne bašte i kolike su kazne

Komunalna policija je pojačala kontrole ljetnih bašta ugostiteljskih objekata, te je evidentirala nepropisno postavljenu ljetnu baštu u Ulici Veselina Masleše (Gospodska), a imala je intervencija i u proteklom periodu.

Gradska inspekcija uklonila je takođe prije par dana prinudnim putem bespravno sagrađeni dio nadstrešnice i bašte poznatog kafića “Kombo”, koji se nalazi u strogom centru grada, a vlasniku je izdat prekršajni nalog.

Komunalna policija je pojačala kontrole ljetnih bašti ugostiteljskih objekata iako se kontrole vrše tokom cijele godine intezivnije kontrole biće u periodu od sredine aprila do 15. oktobra.

Nepropisno postavljanje privremenih bašta znatno je učestalije ljeti nego zimi jer većina vlasnika kafića, kako bi privukli što veći broj gostiju, postavlja stolove i stolice ispred svojih objekata.

“Ukoliko ljetnu baštu nepropisno postavi samostalni privrednik, kazna iznosi od 200 do 1.000 KM, ako to uradi preduzeće, kazna je od 500 do 7.000 KM, dok će za isti prekršaj direktor preduzeća platiti kaznu od 200 do 1.800 KM”, kazali su u Gradskoj upravi.

“Kada se utvrdi da se javna površina zauzima bez odobrenja nadležnog organa, izdaje se prekršajni nalog i pismenim rješenjem nalaže u datom roku uklanjanje nepropisno postavljenog sadržaja sa predmetne javne površine”, rekli su iz Gradske uprave.

Evidentno je da ugostiteljski objekti ne mare za kaznama, pa je pitanje da li je to zbog toga što se “isplati” postaviti nelegalnu ljetnu baštu, s obzirom da se može višestruko isplatiti, ako uzmemo u obzir da komunalna policija ne može tako brzo da evidentira sve nepropisno postavljene bašte u gradu.

(mojKontakt)

 

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender