25. 01. 2021.
Vrijeme danas

Vrijeme danas

Kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

Danas se u Hercegovini očekuje malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme.

U Bosni prije podne malo do umjereno oblačno.

U drugoj polovini dana postepeno naoblačenje sa juga. Krajem dana i tokom večeri, u jugozapadnim djelovima i u Krajini, porastom oblačnosti, mjestimično sa kratkotrajnim lokalnim pljuskovima, a moguća je i grmljavina.

Vjetar slab do umjeren južnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 12, na jugu do 15, a najviša dnevna temperatura zraka između 21 i 27 stepeni.

Petak u Bosni i Hercegovini: Oblačno sa kišom, a uz kišu mogući su i pljuskovi sa grmljavinom. Vjetar slab promijenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 7 i 13, na jugu zemlje do 15, a najviša dnevna temperatura zraka između 13 i 19, na jugu do 22.

Subota u Bosni i Hercegovini: Oblačno sa kišom. Vjetar slab promijenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 5 i 9, na jugu zemlje do 11, a najviša dnevna temperatura zraka između 9 i 15, na jugu do 17.

Nedjelja u Bosni i Hercegovini: Ujutro promjenjljivo a od centralnih do istočnih i sjeveroistočnih predjela pretežno oblačno i svježije. Slaba mjestimična kiša još moguća uz rijeku Drinu. Tokom dana promjenjljivo oblačno sa sunčanim intervalima a u planinama i na istoku pretežno oblačno. Više sunca na jugu, jugozapadu i krajnjem zapadu. Prema večeri smanjenje oblačnosti na vedro u većini predjela. Jutarnja temperatura vazduha od 4°C do 9°C, u višim predjelima od 0°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 13°C do 18°C, u višim predjelima od 7°C.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender