22. 01. 2021.
Suđenje u Rijeci: Sestru blizanku izbola zbog ljubomore

Suđenje u Rijeci: Sestru blizanku izbola zbog ljubomore

Suđenje u Rijeci: Sestru blizanku izbola zbog ljubomore

Sara Grković nožem je izbola sestru bliznakinju Dajanu, juče je počeo sudski proces u Županijskom sudu u Rijeci.

Napad se dogodio 31. januara prošle godine u stanu koji se nalazi u Ulici Braće Bačića na Zametu.

Sara je sestru poslije svađe ubola u stomak i desnu natkoljenicu, zbog čega je Dajana hitno operisana.

Najpre se vjerovalo da je motiv napada ljubomora zbog poznatog fudbalera Hajduka Drage Gabrića. Međutim Sara je izjavila na sudu da je sestra godinama maltretirala i da je prilikom svađe Dajana prva napala. Sara tvdi da ju je sestra uhvatila za vrat i počela da guši.

Prilikom ispitivanja u nadležnom tužilaštvu, optužena Sara je navela da je sestra Dajana godinama zlostavlja i da je njihova majka uvijek bila na Dajaninoj strani.

Kazala je kako su zajedno odlazile na fakultet iako je ona redovni, a sestra Dajana vanredni student. Tužiteljki je rekla da je sestra tjerala da piše zadatke umjesto nje.

Zbog bolesti bake majka je otišla da živi u Njemačku, a one su ostale da žive same. Početkom jeseni bila je, kaže, depresivna, ne samo zato što je sestra tuče, nego i zbog bolesti bake pa nije ni učila, niti davala ispite.

Zato je prije ovog događaja imala puno ispita i trebala je da ih spremi. Tog dana joj je trebao laptop za učenje i pripremu završnog ispita.

“Sestra nije htjela da mi da laptop, počela je da me tuče i čupa za kosu, gađala me je predmetima i u jednom trenutku Dajana je dohvatila nož”, spričala je Sara prilikom ispitivanja.

U tuči Dajana je isjekla ruku i pustila nož na policu. Kad je opet htjela da uzme laptop – sestra je počela da viče da će je ubiti, uhvatila je odpozadi i počela da me guši, i udara patikom po glavi, aonda je otišla do toaleta.

Sara je potom s police uzela nož i otišla u sobu gdje se nalazila Dajana i tu je izbola Optužena Sara,  rekla je ljekarima da ju je ubola iz ljubomore. Dajana je pri ispitivanju potvrdila da su učile za ispite i da joj je smetalo lupkanje po laptopu sestre Sare pa  je zamolila da prestane, a kada  je nije poslušala, ona joj je pokidala žice od interneta i tada je započela svađa. Sara je poslije napada završila u istražnom zatvoru, ali je uz kaucija od 100.000 kuna, puštena da se brani sa slobode.

(haber.ba)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender