17. 01. 2021.
Uhapšen Goran Suvara

Uhapšen Goran Suvara

Uhapšen Goran Suvara

Goran Suvara uhapšen je u Srbiji, nezvanično saznaje ATV iz izvora bliskih srpskoj policiji. Još nema zvanične potvrde ni informacije gdje je tačno Suvara uhapšen.

Gojko Vasić , direktor policije potvrdio je za ATV da još nema zvanične informacije o hapšenju Gorana Suvare.

Suvara je optužen za pet krivičnih djela, te pravosnažno osuđen za nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Nedavno su i pravosudni organi Republike Srpske objavili da su preduzeli su sve radnje na pronalaženju Gorana Suvare.

Okružni sud u Banjaluci, rješenjem od 8. maja 2014. godine odredio je pritvor Goranu Suvari, radi obezbjeđenja i prisustva optuženog na glavnom pretresu.

Suvari je određen pritvor zbog pet krivičnih djela, teški slučaj razbojničke krađe i razbojništva u skladu sa Krivičnim zakonom Republike Srpske.

Odmah po prijemu, 8. maja 2014. godine, sudska policija postupila je prema naredbi, kojom je traženo lišenje slobode optuženog Gorana Suvare.

Na navedenoj adresi traženo lice nije pronađeno, a operativnim radom na terenu nije došlo do informacija gdje se imenovani nalazi kako bi bio sproveden u Kazneno-popravni zavod Banjaluka.

Iz Ministarstva pravde podsjećaju da se prema naredbi Okružnog suda u Banjaluci ponovo postupilo 9. maja 2014. godine, kada je sudska policija izašla na teren, te nakon prikupljenih operativnih saznanja tražila Suvaru, ali ga nije pronašla.

Okružni sud u Banjaluci raspisao je međunarodnu i centralnu potjernicu 14. maja 2015. godine.

Ministarstvo bezbjednosti BiH je 22. maja 2014. godine obavijestilo Okružni sud u Banjaluci da su postupili prema narebi i da su raspisali međunarodnu potjernicu porotiv Gorana Suvare.

Osnovni sud u Banjaluci izdao je 2. decembra 2015. godine naredbu za raspisivanje centralne potjernice, kojom se traži sprovođenje Suvare u Kazneno-popravni zavod Banjaluka, s obzirom na to da ga je ovaj sud 30. aprila 2013. godine pravosnažno osudio na novčanu kaznu od 3.000 KM radi počinjenog krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Pravosnažnim rješenjem Osnovnog suda u Banjaluci od 30. januara 2015. godine, Suvari je novčana kazna od 3.000 KM, koju nije platio, zamijenjena u kaznu zatvora od 30 dana, navode u Ministarstvu pravde Republike Srpske.

(ATV)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender