19. 01. 2021.
NSRS usvojila zaključke, Dodik: Gruba provokacija!

NSRS usvojila zaključke, Dodik: Gruba provokacija!

Usvojen Zakon o policiji RS

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je, po hitnom postupku, Zakon o policiji i unutrašnjim poslovima, kojim se sveobuhvatno i sistemski uređuje oblast organizacije, nadležnosti i rukovođenja u Ministarstvu unutrašnjih poslova, kao i primjena policijskih ovlašćenja, prijem radnika i prestanak radnog odnosa.

Poslanici su, po hitnom postupku, usvojili i Zakon o izmjenama i dopunama zakona o sistemu za multilateralne kompenzacije i cesije Republike Srpske, koji sadrži tehničke izmjene, sa ciljem poboljšanja sistema multilateralne kompenzacije i likvidnosti privrede.

Usvojen je Zakon o metrologiji Republike Srpske, čiji je cilj da obezbijedi upotrebu tačnih mjerila usaglašenih sa međunarodno utvrđenim zahtjevima, te sljedivost etalona i jedinstveno mjerenje u Srpskoj.

Među usvojenim zakonima je i Zakon o izmjenama Zakona o elektronskom poslovanju, s ciljem usaglašavanja sa Zakonom o elektronskom potpisu i Zakonom o elektronskom dokumentu Republike Srpske.

Poslanici su usvojili i Zakon o skijalištima Srpske koji propisuje da skijaški centar upravlja skijalištem, te da je obavezno usklađivanje pravila o redu na skijalištu sa zakonom iz oblasti saobraćaja, koja se odnose na eksploataciju sredstava kosog transporta.

Usvojen je i Nacrt zakona o javnim tužilaštvima u Srpskoj kojim je predviđeno osnivanje Okružnog tužilaštva u Prijedoru, te da Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika kriminala bude u okviru Republičkog tužilaštva, čija je organizacija uređena zakonom.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović saopštio je da će sjednica biti nastavljena u utorak, 12. aprila, sa početkom u 10.00 časova.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender