17. 01. 2021.
Počelo suđenje dvojici ”uspješnih” banjalučkih džeparoša

Počelo suđenje dvojici ”uspješnih” banjalučkih džeparoša

Počelo suđenje dvojici ”uspješnih” banjalučkih džeparoša

Svjedočenjem opljačkanih Banjalučana, među kojima je i bivši narodni poslanik i direktor “Dunav osiguranja” Saša Čudić, u petak je u banjalučkom Okružnom sudu počelo suđenje Anđelku Čavloviću (32) i Mirhadu Mahmutagiću (33), optuženima da su počinili više krađa vrijednih oko 177.570 maraka.

Mahmutagića i Čavlovića banjalučko Okružno tužilaštvo tereti da su od jula do decembra 2009. godine provalili u 17 stanova i ukrali veće količine nakita, raznu vrijednu robu i novac. Po optužnici najveću štetu nanijeli su Čudiću, iz čijeg su stana ukrali zlatni nakit vrijedan 70.000 maraka. Optuženi lopovi uglavnom su provaljivali u stanove koristeći odsustvo vlasnika, a u glavnom su krali zlatni i srebreni nakit, tehničku robu, alkoholna pića i novac.

Čudić je u sudu potvrdio da su mu lopovi ukrali veću količinu zlatnog nakita sa biserima i dragim kamenjem, kao i ručne satove. Istakao je da mu je emocionalna vrijednost ukradenih stvari neprocjenjiva.

– Ništa nije vraćeno. Lopovi su ušli u zgradu kroz prozor na stubištu, koji je neko izgleda ostavio poluotvoren. Nakon toga su provalili u moj stan, koji se nalazi na dvije etaže. Ispreturali su sve stvari i odnijeli nakit – kazao je Čudić i dodao da traži krivično gonjenje optuženih i nadoknadu štete.

Optuženi Čavlović i Mahmutagić su osim kod Čudića bogat plijen imali kod Vladimira P., koga su ojadili za 40.000 maraka.

Jedan od pokradenih Drago Tešanović je u sudu ispričao da su njemu lopovi ukrali pištolj, tri skupocjena sata i aparate za brijanje, te je svoju štetu procijenio na oko 5.000 maraka. Kazao je da su lopovi odnijeli i oko kilogram zlatnog nakita, vlasništvo Dijane Babić koja je u to vrijeme živjela s njim. Babićeva je u sudu vrijednost nakita procijenila na oko 30.000 maraka.

Čavlović i Mahmutagić su u sud dovedeni iz zatvora, gdje izdržavaju kazne za ranije počinjena krivična djela.

Već osuđivani

Anđelko Čavlović i Mirhad Mahmutagić poznati su od ranije po činjenju krivičnih djela. Čavlović je više puta osuđivan od po pet mjeseci do dvije i po godine zatvora zbog krađa. Mahmutagić je zbog šverca droge ležao dvije godine u zatvoru, a na ovu kaznu je osuđen 18. jula 2007. godine u banjalučkom Okružnom sudu.

(Glas Srpske)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender