17. 01. 2021.
Ma nemoj: Žene namjerno podstiču ljubomoru

Ma nemoj: Žene namjerno podstiču ljubomoru

Ma nemoj: Žene namjerno podstiču ljubomoru

Između 31 i 40 odsto žena smišljeno izaziva partnerovu ljubomoru, pokazala je studija rađena na univerzitetu u Teksasu.

Na taj način one zapravo žele da provjere kako će dečko ili muž reagovati na to što su stalno zauzete i tražene, i da tako porastu u njihovim očima. Čestim neodgovaranjem na partnerov poziv, spominjanjem bivših ljubavi ili flertovanjem sa drugim muškarcima žele da on posumnja na prevaru.

– Lako je pritisnuti muški prekidač za ljubomoru, jer oni nisu ni svjesni manipulacije – kaže psiholog Dejvid Bas, autor knjige “Opasna strast” u kojoj se bavio ovom temom.

– Pripadnici oba pola se služe taktikom stvaranja utiska da za njima vlada velika “potražnja”. Ako uspiju u tome, partner će ih doživjeti privlačnijim i više će ih cijeniti. On tvrdi da muškarac uglavnom osjeća ljubomoru u vezi sa seksualnom prevarom, dok je žena ljubomornija u emocionalnom smislu. Te razlike su biološki određene. U svakom slučaju, dobro je da je to osjećanje prisutno.

– Ljubomora je nužna emocija koja služi kao sredstvo odvraćanja od preljube kojoj podliježu i muškarci i žene. Ljudi se zato služe njome da bi upozorili partnera da ne zastrani – smatra psiholog.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender