15. 01. 2021.
“Peckham Live Stage”: Ispalo bolje od očekivanog

“Peckham Live Stage”: Ispalo bolje od očekivanog

“Peckham Live Stage”: Ispalo bolje od očekivanog

“Peckham Live Stage” takmičenje bendova završeno je proteklog vikenda nastupima bendova “Eastock” i “East Time”, a žiri ovog takmičenja već danas zasjeda i odlučuje o pobjedniku koji će biti proglašen 16. aprila u “Peckham” pabu u Banjaluci.

Davor Tojčić iz organizacije ovog takmičenja nije krio zadovoljstvo zbog uspjeha koje ja takmičenje postiglo.

“Prezadovoljan sam bendovima, reakcijom publike i medija. Ispalo je mnogo bolje nego što smo očekivali. Mi smo računali da će to biti manjeg i užeg karaktera, ali izrodilo se u nešto sasvim drugo i nešto mnogo veće, i sada postoji budućnost takmičenja i tendencija da se cijela ideja proširi”, naglasio je Tojčić.

Marko Dof Tica, jedan od članova žirija “Peckham Live Stage” takmičenja, ističe da su nastupi bili odlični.

“Najviše sam zadovoljan bendovima, svirke su bile odlične, a bendovi su došli sa svih strana, čak i iz Srbije. Nismo očekivali ovoliko interesovanje”, naglasio je Tica. Član žirija je dodao da, što se tiče koncepta takmičenja, njihova ideja je bila da se bendovi predstave koncertno sa nastupima u trajanju od 45 minuta jer smatraju da se jedino na taj način može stvoriti prava slika svakog izvođača.

“Nije moguće pravilno suditi i stvarati sliku o nekom bendu na osnovu jedne pjesme, ili nastupa od pet minuta. Varijanta u kojoj bendovi sviraju 45 minuta pruža publici šansu da doživi bend na pravi način i s energijom i sa greškama i bez grešaka i komunikacijom sa publikom. Tek onda se stvara prava slika svakog benda”, istakao je Tica.

Član žirija je kazao da će se bodovanje vršiti po više kriterijuma, a ocjene će biti od jedan do pet. “Ocjenjivaćemo stil, preciznost sviranja, komunikaciju sa publikom, žanrovski stil i, na kraju, cjelokupnu sliku benda. Šesnaestog aprila ćemo napraviti žurku u ‘Peckham’ pabu i priredićemo nastup jednog lokalnog benda. Tom prilikom planiramo da pozovemo pobjednike takmičenja da im uručimo nagradu”, dodao je Tica. Bendovi se bore za nagradu u vidu nastupa na “OK festu” na Tjentištu. Druga i treća nagrada su muzička oprema u vrijednosti od 500 KM, kao i snimanje demo snimka u studiju.

(Nezavisne)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender