27. 01. 2021.
Počeli “Dani Vlade S. Miloševića”

Počeli “Dani Vlade S. Miloševića”

Počeli “Dani Vlade S. Miloševića”

Polaganjem cvijeća na grob Vlade S. Miloševića, čuvenog kompozitora, pedagoga i akademika, na 115. godišnjicu njegovog rođenja, simbolično je počeo program manifestacije “Dani Vlade S. Miloševića”.

Prvog dana manifestacije u Domu omladine sinoć je prikazan i film “Upoznajte Patelove”. Američki dokumentarni film “Upoznajte Patelove” prati Revija Patela, Amerikanca indijskih korijena, koji pomaže svojim roditeljima u traženju žene na tradicionalan način.

Ovaj dirljivi film nastao iz kućnog videa snimila je njegova sestra Geeta, koja je prisustvovala projekciji. Nakon filma, publika je mogla da razgovara sa režiserkom. Projekciju su realizovali Akademija umjetnosti u Banjoj Luci i Američka ambasada u BiH u sklopu programa “Ameriken Film Šoukejs” koji publici širom svijeta donosi nagrađivane američke dokumentarne i igrane filmove. Nakon Banje Luke, film će biti prikazan u Doboju, Sarajevu i Mostaru.

Naime, ovogodišnja manifestacija “Dani Vlade S. Miloševića”, koju organizuju Akademija umjetnosti Banje Luka i Muzikološko društvo Republike Srpske, trajaće od 10. do 28. aprila i obuhvatiće više od 30 programa. Program pogledajte ovdje.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender