22. 01. 2021.
Reprezentativne selekcije Republike Srpske putuju u Sloveniju

Reprezentativne selekcije Republike Srpske putuju u Sloveniju

Reprezentativne selekcije Republike Srpske putuju u Sloveniju

Kadeti i juniori Republike Srpske okupiće se danas u Banjaluci gdje će na Gradskom stadionu odraditi treninge, a potom preko Gradiške otputovati za Kranj na prijateljske utakmice  protiv vršnjaka iz Triglava.

“Sa fudbalskim savezom Slovenije imamo korektne odnose. Bili smo sparing partneri odgovarajućim selekcijama FS Slovenije u Kopru, Novom Mestu i Ljubljani. Ovog puta organizovali smo prijateljske utakmice juniorskih i kadetskih selekcija sa odgovarajućim selekcijama Fudbalskog kluba Triglav iz Kranja. Ovo je projekat FSRS, a kao što je poznato našoj fudbalskoj javnosti, mi već par godina izlazimo u Evropu sa našim fudbalskim selekcijama . Igrali smo protiv Serveta u Ženevi, igrali smo protiv Ksantija u Grčkoj, igrali smo niz utakmica u Srbiji. Imamo jedan vrlo kvalitetan turnir u Jablonecu u Češkoj gdje učestvuju naše pionirske selekcije”, kaže Rodoljub Petković, generalni sekretar FSRS za Kontakt radio.

Sljedeće gostovanje reprezentativnih selekcija je u Kopru 27. i 28. a već prekosutra svečano će biti otvoren prvi stadion, koji je najviše nastradao u poplavama, stadion FK Borac u Šamcu. Stadion će biti otvoren revijalnom utakmicom U21 reprezentacije RS i FK Borac Šamac.

“Naša želja je da imamo što više reprezentativnih akcija internacionalnog karaktera, a odlazak u Sloveniju je početak te serije mečeva internacionalnog karaktera. Plan je da naše selekcije nastupe i u Češkoj, Novom Sadu, ponovo u Sloveniji, a imamo i nekoliko poziva iz Crne Gore i Grčke. Sve radimo za budućnost fudbala na ovim našim prostorima, a ujedno iz Fudbalskog saveza BiH za ove akcije dobijamo i određena namjenska sredstva iz fondova UEFA  i FIFA za razvoj omladinskog fudbala,” rekao je predsjednik FSRS Mile Kovačević za Žurnal.

Kadetsku reprezentaciju RS predvodi Zlatko Jelisavac. Oni će igrati protiv Triglava u utorak, 12. aprila sa početkom u 17 časova.  Juniori će na teren dva časa kasnije pod svjetlost reflektora a selektor je Damjan Ratković.

Premijer liga i klubovi iz Srpske

“Smanjenje premijer lige sa 16 na 12 klubova i to nije nikakvo iznenađenje. Međutim, organizacija naših klubova je na tako niskom nivou i oni se bore za opstanak. Borac je bio u još tragičnijoj situaciji, ali dolaskom jedne ekipe mladih momaka koji su zasukali rukave i znalački su uspjeli da sačuvaju klub od kolapsa. Nadam se da će uspjeti i Slavija i Borac iako je to teško, da zadrže svoj status, pored Radnika koji nije slučajno na poziciji na kojoj se nalazi jer dolaskom Krstajića i saradnika napravili su respektabilan klub, koji ima šansu i da se domogne Evrope”, kaže Petković o stanju u klubovima iz RS.

 

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender