21. 01. 2021.
Banjaluka: Sramna strana studentske žurke na otvorenom

Banjaluka: Sramna strana studentske žurke na otvorenom

Banjaluka: Sramna strana studentske žurke na otvorenom

Razbijeno staklo na teniskom terenu gdje treniraju djeca; razbijeno staklo na košarkaškom i fudbalskom terenu gdje igraju studenti; razvaljeni obruči, pokidana mrežica na koševima na košarkaškom igralištu; ogromna količina smeća i urina svuda okolo igrališta –  samo su neki od vidljivih zaostavština iza svake studentske žurke na otvorenom pored studentskog doma Nikola Tesla.

zurka smece

Žurka koja se tradicionalno održava nakon završetka studentskih sportskih igara u Banjaluci svake godine.

Paradoksalno da nakon sportske manifestacije sportski tereni budu baš u takvom stanju, no ipak isti ti studenti poslije se žale na uslove na istim tim terenima.

Zemlja i narod koji se sportom diči ne zaslužuje takve studente. Možda će neko pomisliti da je pretjerivanje, a možda će i prepoznati ove situacije.

2013 godina: lokacija već pomenuta: grupa studenata na fudbalskom terenu, staklene boce piva kao lopte, meta je mreža koja teniski teren graniči sa fudbalskim. “Fudbaleri” su pobijedili, poraženi su sportisti koji sutra treniraju na teniskom terenu prepunom stakla, staklo se teško može ukloniti sa terena napravljenog od šljake uz sav trud čistača.

2014 godina: lokacija već pomenuta: grupa studenata na košarkaškom terenu, DJ pušta neki dobar bit, mnogo alkohola i opijata u krvi. “Košarkaši” uz pomoć asistenata, vješaju se za obruče koševa, ljuljaju, razvaljuju i kidaju mržicu, masa u delirijumu.

2015 godina: lokacija već pomenuta: grupa studenata na terasama studentskog centra Nikola Tesla, Paviljon 2, mnogo alkohola i drugih opijata u krvi, malo mozga u glavi, dobar bit pušta DJ, budući akademski građani u delirijumu uriniraju sa terase po masi ispod, neki povraćaju, poneka boca je poletjela prema terasama kao odgovor, završila na nečijoj glavi vjerovatno.

2016 godina: lokacija već pomenuta, termin zakazan, studenti euforično najavljuju novu žurku za kraj studentskih sportskih igara. Srećno akademci, svima vama koji ovo ne opravdavate, svima vama koji slavite sport, prave vrijednosti i stidite se za “sportiste” pomenute u tekstu, jer njih nije sramota!

Fotografija najave studentske žurke na jednom od portala za promociju noćnog života u Banjaluci dovoljno govori da će i ove godine scenario biti sličan. Sutra se od istih studenata očekuje da vode državu, uređuju društveni i kulturni život u svojim gradovima. Srećno nam svima bilo.

mapa za dom

(Novak Čičković/mojKontakt)

Foto: najtaut.com

 

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender