22. 01. 2021.
Ne morate čekati na Malti: Evo kuda će se kretati priogradski autobusi u Banjaluci

Ne morate čekati na Malti: Evo kuda će se kretati priogradski autobusi u Banjaluci

Da li će učenici i radnici ostati bez mjesečnih karata?

 Izvršni odbor Udruženja saobraćaja i veza Privredne komore Republike Srpske zaključio je da se obustavi izdavanje mjesečnih karata bez naplate za prevoz učenika osnovnih škola i radnika za maj, ukoliko resorno ministarstvo do 25. aprila ne izmiri obaveze po osnovu dostavljenih faktura prevoznika za ove namjene.

Iz Privredne komore Republike Srpske saopšteno je da Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske naknadu prevoznicima nije platilo od 1. oktobra prošle godnine, a to je, kako navode, dodatno zakomplikovalo tešku materijalnu situaciju u kojoj posluju prevoznici.

“Izostanak isplate naknade za prevoz učenika osnovnih škola i radnika značajno utiče na poslovanje društava u grani saobraćaja i veza, tako što izaziva probleme u funkcionisanju i poslovanju ovih privrednih društava, a kod pojedinih malih privrednih subjekata može da dovede i do gašenja društva”, navode iz Privredne komore Republike Srpske.

U saopštenju se dodaje da višemjesečni zahtjevi, apeli i urgencije prevoznika, koji traju od decembra 2015. godine do danas, da se izmiri bar dio duga, nisu naišli na razumijevanje, iako su prevoznici svoj dio obaveze ispunili u potpunosti, odnosno obezbijedili su uslugu prevoza redovno i bez zastoja.

Članovi Izvršnog odbora Udruženja saobraćaja i veza i prevoznici putnika Republike Srpske očekuju da će nadležni organi izmiriti svoje obaveze, te da neće morati da pristupe realizaciji donesenih zaključaka.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender