28. 01. 2021.
Hobit kućica za djecu

Hobit kućica za djecu

Hobit kućica za djecu

Oli Voterspun, kreativni tata iz engleskog grada Boltona, inspirisan filmom Gospodar prstenova i kućama u kojima žive Hobiti, rješio je da sam napravi magično mjesto za svoje dvoje male djece u kome će moći da stvaraju uspomene sa svojim drugovima i provode vrijeme sa porodicom.

Dok je Oli bio dijete, živio je na farmi na kojoj je imao puno mjesta i prostora za igru. Sada, on i porodica žive u tipičnoj britanskoj kući, sa ne baš puno prostora za dječije nestašluke. Vidjevši kuće iz Gospodara prstenova, on je riješio da sličnu napravi u zadnjem dijelu svog dvorišta.


Ovo specijalno mjesto za klince se nalazi pod zemljom na dubini od 1.3 metara i ušuškano je travom i cvjećem, tako da je, gledano spolja, gotovo nevidljivo. Olijev brat, koji je profesionalni drvodelja, pomogao mu je da kompletan enterijer ručno izrade od drveta. Zidovi, pod, plafon, fotelje i veliki krevet su isklesani od stabala u neobične oblike. Za zagrijavanje se koristi mala peć na drva, a za osvjetljenje novogodišnje ukrasne svjetiljke koje daju poseban šarm ovog magičnom dječjem kutku. Postoji i jedan tajni ulaz u podzemnu sobu, tj. mali tunel, koji je Olijev sin posebno zahtjevao.

article-2648860-1E74BDC200000578-296_634x420

Gradnja podzemnog dječjeg kutka je trajala 14 dana, a koštala je 4.000 funti. Sada kada su radovi završeni, djeca u njemu uživaju tokom dana, a velika djeca, Oli i supruga, u noćnim satima vole da se uz čašu vina dive majstorijama koje je tata sproveo u djelo.

(plezirmagazin.net, dailymail.co.uk)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender