04. 03. 2021.
Prijavio bubašvabu u “bonžiti”

Prijavio bubašvabu u “bonžiti”

Prijavio bubašvabu u “bonžiti”

Predsjednik Nacionalne organizacije potrošača Srbije Goran Papović osuđen je u krivičnom postupku koji je protiv njega pokrenula “Ravanica” iz Ćuprije, piše Blic

To preduzeće je tužbu pokrenulo nakon što je Papović ukazao javnosti da je u proizvodu “bonžita” pronađena ispresovana bubašvaba. Sud je ocijenio da je Papović preduzeću nanio štetu.

Papović je objasnio da je prvostepena presuda, kojom je kažnjen sa 10 miliona dinara, stigla prošle nedjelje, ali da je uložena žalba i da je cijeli slučaj sada na višoj instanci.

Kako kažu u NOPS-u za Blic, sud je u obrazloženju potpuno zanemario činjenice i to da je predsjednik NOPS-a reagovao u skladu sa prenijetim ovlašćenjima prema Zakonu o zaštiti potrošača i Zakonu o bezbjednosti hrane i da spornu izjavu nije dao kao građanin Papović.

“Za sud nisu bile relevantne izjave svedoka koji su vidjeli upresovanu bubašvabu u proizvodu, kao ni to da je načelniku Sektora za bezbjednost hrane u Ministarstvu poljoprivrede lično predat sporni uzorak, i zbog čega je on uputio inspekciju, kojoj je dva puta zabranjen ulaz u proizvodni pogon”, rekli su u udruženju.

Spor zbog insekta u “bonžiti” započet je u avgustu 2014. godine kada je preduzeće “Ravanica”, proizvođač “bonžite”, pokrenulo privatnu tužbu protiv Papovića tešku 10 miliona dinara, nakon što je NOPS ukazao i dokazao da je u njihovom proizvodu pronađena buba.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender