22. 01. 2021.
Gužva u Ulici Save Kovačevića: Cisterna blokirala saobraćaj (FOTO)

Gužva u Ulici Save Kovačevića: Cisterna blokirala saobraćaj (FOTO)

Pojačano pranje ulica zbog Dana grada

Povodom Dana grada, 22. aprila pojačano je pranje ulica. Po nalogu grada, “Čistoća” sa dvije cisterne oprala je ulice na Kočićevom vijencu i Obilićevu, a do 23. aprila ovim planom biće obuhvaćeni i Borik, Nova varoš i dio Lazareva.

– Pranje ulica odvija po posebnom programu. Dvije cisterne za dnevno pranje će svakodnevno prati ulaze u grad – rekli su u Gradskoj upravi.

Tehnički direktor preduzeća “Čistoća” Milan Plavšić, istakao je da se pranje ulica vrši sa ukupno četiri cisterne, dvije za dnevno i dvije za noćno pranje.

– Ulice na Kočićevom vijencu su već oprane. Počeli smo od Kozarske ulice iz koje su ulazi u grad iz pravca Jajca. Oprali smo i dio Čaira, dio ulice Anđe Knežević iza CJB Banjaluka i područje oko preduzeća “Kosmos”. Trenutno je u toku pranje ulica i u naselju Obilićevo. Noću peremo samo centar grada – rekao je Plavšić.

Dodao je da nakon Obilićeva na red dolazi Borik.

– Nakon obilježavanja Dana grada, nastavićemo pranje po ustaljenom programu – kazao je Plavšić.

Stanovnik Lauša Ana Kajkut kaže da su ulice u ovom naselju prljave, te da pješaci svakodnevno udišu prašinu koja se diže pri svakom prolasku većeg automobila.

– Pranje ulica za Dan grada je trebalo da obuhvati sva naselja – kazala je Kajkut.

 

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender